in literatură

Despre natura umană și societate

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

“Acesta e blestemul rasei umane. Faptul că este sociabilă. Cristos ar fi trebuit să vorbească astfel: «Da, adevăr grăiesc vouă, de câte ori vă strângeți câte doi sau trei, înseamnă că un alt individ o să se aleagă cu capul spart. » Vrei să-ți spun ce ne învață sociologia despre tagma omenească? Am să-ți ofer doar un rezumat. Un om singur, bărbat sau femeie, este un sfânt. Doi oameni se vor iubi. Dacă sunt trei, vor inventa lucrul acela fermecător pe care-l numim «societate». Patru oameni vor construi o piramidă. Cinci oameni vor transforma pe unul din ei în paria. Șase vor reinventa prejudecata. Dacă se adună șapte, în șapte ani vor reinventa războiul.

Este posibil ca omul să fi fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar societatea umană a fost făcută după chipul și asemănarea opusului Lui și de atunci se tot străduiește să se întoarcă acasă.”

Stephen King – Apocalipsa

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Intru-cat omul nu este o fiinta singuratica, va avea in jur un strat de alte fiinte sa-i complimenteze necesitatile de sustinere in viata, iar mult mai aproape de el una mai speciala. Impreuna se aparau, omul preistoric de dusmani cu 4 picioare, vanau si ingrijeau tot ce adunau plus femei si copiii. Societatea este o piramida cu multe etaje numit si infrastructura … nu putem trai retrasi in singuratatea padurilor densi sau in grote decat pentru scurt timp, cine rezista, ca nu toti accepta forma de viata izolata. Vesilia este parte din ciclul vietii. Singur nu se poate rade la glume!!!
    E grea tema de azi Adrian. Desi scad cu timpul activitatile sociale, amintirile nutresc sufletul.