in Recomandări

Top 3 terase din București

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

1. Bistro La Donna. Se află aici, în cartierul care-mi place cel mai mult din București, între Vatra Luminoasă și Baba Novac, la intersecția străzilor Țuculescu cu 7 Drumuri. Muzică rock (deși zilele trecute și-a “făcut loc” și un CD cu CC Catch), aer de cârciumă de cartier, în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Zona, dacă n-o știți, este încântătoare, având multe case și clădiri de două-trei etaje, cu grădini.

2. Grădina Cărturești. Este în spatele librăriei Cărturești Verona de lângă fostul cinema Patria (Strada Pictor Arthur Verona 13-15). E o foarte bună variantă pentru masa de prânz, de luni până vineri, căci există o ofertă excelentă (două meniuri: felul 1 + plus felul 2 pentru 25 de lei). Multă umbră și liniște.

3. Grădina The Pub. E chiar în inima Bucureștiului, la Universitate, în spatele statuii lui Gheorghe Lazăr. Nu mă refer însă la terasa restaurantului, situată chiar în piață, ci la grădina din curtea interioară, la care ajungi doar trecând prin cârciumă.

Atuurile locului? Liniște, umbră, verdeață, un bufet de prânz cu prețuri excelente.

Sursă foto: yumstops.com

Voi ce terase mișto știți în București?

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 Comments

 1. Terasa Lido era preferata celori care-si permiteau prin anii ’70 sa iasa in oras in stil.
  Avea o piscina si in serile de vara era prezentat spectacol pe apa, balerine talentate care si inotau ca pestii produceau miracole, pareau a fi nuferi de departe ca terasa era ca un amfiteatru. Ce de seri petreceam acolo, ultima a fost in vara lui ’79, intr-o scurta vizita in tranzit prin Bucuresti din Emirate la Zurich.

  Terasa Casa Armatei desi foarte prietenos, nu m-a atras niciodata … Ambasadorul nu avea terasa iar la Athenee Palace era o gradina care la fel nu era pe gustul meu.

  Cele de mai sus imi sint necunoscute, ultima oara in Julie 1994 am fost la Bucuresti.

 2. apropo a fost cineva la terasa aia de pe dorobanti? (stiu stiu, nu e o zona pe placul tuturor). e una pe la mijlocul bulevardului, cum e acum sensul unic pe partea stanga. am trecut de cateva ori pe langa ea si am ramas impresionat de cata verdeata aveau acolo.parea amenajata foarte misto..stie cineva despre ce vorbesc?

 3. Sint si terase nefumatoare? … ca vad scrumiere pe mese. Eu nu intru in localuri unde se fumeaza in Europa, prefer sa mananc in masina. Calatoream de la Brasov la Arad via Sibiu si am petrecut o noapte la un motel intr-o statie de benzina construit la etaj super frumos totul si avantajul nostru era ca nu aveau benzina!!! deci nu trafic, galagie sau miros doar muntii, un balcon urias ca si baia.
  Ne-au indicat un local sa mancan, al 6-lea sat dar cu masina nu era departe si in sala se fuma ca erau niste meciuri de fotbal, iar pe o terasa larga non-stop langa un gratar imens care ne oferea si caldura … nu se fuma si erau familii cu copiii, batrani si alti nefumatori, cam toti cu domiciliul inafara romaniei si in trecere pe acolo. A fost minunat totul in aerul rece al noptii pe varf de munte aproape de stele, unii mancau si din traista ca erau pe diete stricte. Vorbeam intre noi care a mai incalzit atmosfera. La Sibiu insa nu era cum sa ne apropiem de acel mare Hotel din centrul vechi ca iesea fum si pe horn, credeam ca arde cladirea. Avea si o terasa larga dar de fum nu-i vedeam limitele.

 4. Salut. Interesant de stiut, multumesc. Doar o observatie: La Donna nu e deloc pe langa Vatra Luminoasa, mai degraba intre Gh. Petrascu si Baba Novac.
  In alta ordine de idei as recomanda Bistro HB, pe Matasari, aproape de Pache

 5. Era pe vremuri nu chiar trecute terasa restaurantului doamnei, de pe strada cu acelasi nume. copaci in interior, mancare traditionala romaneasca, in unele zile si muzica tot in acelasi stil.
  Nu am mai fost demult pe acolo, dar ultima data cladirea si terasa aratau mari nevoi de renovare. Pacat.

 6. Paque Bistro, lângă liceul Mihai Viteazu. Sunt și cântări, în special de rock, dar și de jazz, câteodată. Bere bună, vin bun, mâncare excelentă.