in Gazeta Sporturilor

Orașul care te omoară cu zile

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Promisa înviere a Rapidului e ultima coțcărie politică a aleșilor din București

Există lucruri mai triste decât dispariția și rapidiștii sunt pe cale să afle acest lucru. Poți să iubești o echipă care nu mai există în acte, dar e imposibil să ții cu un club care, odată readus din morți, și-ar devora singur istoria și identitatea. 

Ce uită îngrijoratul edil al sectorului 1 care declară că vrea să resusciteze Rapidul cu bani publici este că a ține cu o echipă e altceva decât a ține o echipă: e un act de credință, nu unul electoral-contabil. Nu-i poți păcăli pe oameni cu trei litere în fața numelui sau cu ședințe de spiritism. În primul rând, asta ar trebui să aibă Rapidul, înaintea siglei, a palmaresului, a stadionului și a culorilor: același spirit. Iar Giuleștiul n-a fost nicicând o cocotă pe lângă vreo primărie sau vreun partid; ori va fi cum a fost, ori nu va fi deloc.

Ca întotdeauna, se acționează “ca urmare a unor cereri primite din partea unor cetățeni”. La strigătele altor milioane de cetățeni care se plâng că nu se mai poate circula în acest oraș – și mai ales în sectorul 1 -, domnul primar e însă cu desăvârșire surd.

Și ce ironie a sorții! Dacă suporterii giuleșteni s-ar duce pe fentă, Rapidul ar deveni mai comunist ca Steaua și Dinamo, cluburi care astăzi măcar nu funcționează cu bani publici. De ce nu salvați și Sportul studențesc, Progresul și Voința? Și dacă tot o faceți, de ce nu le dăruiți unor sucursale de partid care s-au mișcat bine la alegeri, promițând enorm cu acoperire puțină?

Galeria lui Rapid n-a fost membră de partid, dar partidul se transformă continuu. Ar vrea să fie în toate cele ce sunt, să trimită banii tăi în zone despre care nu ți-a spus când ți s-a cerut votul și să mai fie și aplaudat pentru asta. Avem deja Primăria Municipiului București care finanțează un club sportiv, CSM București, dar cea mai bogată primărie de sector ar vrea și ea un fruct al pasiunii. Și iată-ne în miezul unei alte ironii: primăriile unui oraș extrem de poluat investesc în sport și în sănătate cumpărând cluburi de fotbal, în timp ce pe străzile blocate aproape că nu se mai poate respira.

Această metodă de strângere de voturi e mai mizerabilă decât multe dintre lucrurile care s-au  petrecut vreodată în politică. Nu doar că se bazează pe un șantaj sentimental, dar e și sortită din start doar vâlvei. Toți acești făcători profesioniști de bine pun în scenă șarada doar pentru a-și construi o imagine, apoi, când se va ajunge la fapte, se vor retrage. “Noi am vrut, dar nu s-a putut”.

La cum a arătat Bucureștiul în timpul acestor zile ploioase, ar fi fost mult mai potrivit ca primăriile să cumpere câteva secții de canotaj.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Daca partidele au banii inseamna ca ele au puterea! Daca au puterea, au in mainile lor si destinele noastre! Ce jos au ajuns Romania si poporul roman! La bunul plac sau chef al unor combinatori politici de cea mai joasa speta. Sa ne apere D-zeu de puterea corupta. Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut! Asta ne-a mai ramas harazit…

 2. E penibil ce se intampla in toata tara cu cublurile sustinute de primarii. Treaba statului nu e sa tina niste cluburi in brate ca sa se bucure o mana de suporteri. Din banii aruncati de toate primariile astea ar putea face o gramada de terenuri de sport prin toate cartierele,ar putea face sali de sport,pationoare toate gratuite pentru cetateni. Asa ar avea copii acces la sport mai usor si cred ca asta ar trebui sa fie implicarea primariilor in sport, dar cui sa ceri asta?!?
  Ca sa nu fiu considerat hater degeaba, precizez ca sunt suporter al Rapidului.

 3. Si daca la primarie castiga un independent !!!!!!!! Cum jiji spala o gramada de banii negri ????? Toata lumea tace ,iar mass media il sutine maiales asa zis sport ro cu pupincuristul lui becali mironica…

 4. Eu nu sint cu nici un fel de sport legata ca sa-mi fac probleme ca vre-un club apare sau dispare.
  Motivele sint menajarea saracacioasa si fara talent al celori care ridica bani europeeni si nu-l folosesc unde trebuie ci in scopuri personale. Baietii care dau in minge n-au nimic ce sa zica, ei fiind fara educatie what so ever, si sint spalati la creier ca bage doar niste goluri. In comunism era la fel doar ca era de unde fura!!! Acum nu mai exista grote al de Alladin cu trezoare si cod de acces la cel mai bun dintre pamanteni si odata furat banul, nu-i de unde mai fura. Ca-i Rapid sau Victoria asta nu-e treaba statului sau al primariei in mod special sa construiasaca noi facilitati GRATUITE pentru popor … asta a apus de Craciun ’89 si nu revine decat daca China ocupa Romania, ca va aduce si Koreea de Nord in Expeditia europeana!!! si de aici iar va inflori scumpa noastra patrie RPR sau RSR sau orice combinatie de litere. Jobul primarilor este de a tine curat capitala dar nu-l fac precum era in comunism la inceput cand era o palcere sa traiesti la Bucuresti.
  In acele timpuri m-am mutat si eu sa profit de sarmul ce oferea The Big City asa de reclamat la TV romanesc, ca in Maramures ne uitam doar la Ungaria ca oferea altceva decat canalul local. Vara se spala zilnic strazile si trotoarele, nu era trafic ca azi e adevarat dar se circula mai mult pe jos si NU era nici un pericol nicicand pe strada noaptea ca era foarte bine iluminat orasul. Intr-adevar era o placere speciala sa te plimbi prin Bucuresti, de trait era altceva ca spatiul locativ era o mare problema. Unii ocupau case evreiesti care nici nu le apartinea 3 persoane in 12 camere plus tot ce mai era intr-o vila iar altii o camaruta cat un dulap. Blocurile au rezolvat ceva dar nu spre bine doar mai rau ca incuraja pe podurile caselor sa se mute altii. Consider ca sint si lucruri mult mai importante decat sporturile, fotbal mai ales, ca nu este sensibilitatea majoritatii, asta-i doar sa le ia mintile de la altele mai importante. Vad un idiot aici, fotbalist voia sa fie acolo dat n-a reusit sa avanseze decat in echipa junior parca, nu ma pricep. A ajuns in State si circula imbracat intr-un costum de baie de strand barbatesc din anii ’70 cava mai mare ca un speedo cu un maieu pe el pe motiv ca este sportiv, carand o sacosa lunga si mare precum cei de la tennis si critica americanii ca se uita urit la el si n-are acces niciunde in public desi cateodata isi pune o camasa si cravata dar tot fara pantaloni. Cu atit s-a ales din activitatea fotbalistica si niste maniere care aici nu merg deloc.
  La nimic bun n-a dus pe nici un fotbalist acest sport din cate cunosc, au murit de alcoolism, droguri, multi in saracie crunta ca nu sint capabili sa lucreze nimic sa se intretina mai ales mandria personala le roade ca ce zile glorioase a trait si unde au ajuns, etc.

  “Prima zi fara Dobrin” mai tine minte cineva fraza asta din ziar??? eu da, pentru ca m-a surprins cum se vorbeste despre el dupa ce a murit, cand inainte nu s-a spus cu ani buni nici un cuvant despre activitatea lui si nu stiam ca mai trieste sau nu. Acel ziar s-a “pensionat” demult.

  Spalat pe creier si drogat sa dea gol, te distruge, toata lumea stie sa joace fotbal, am jucat si eu in copilarie pe strada rezidentiala unde locuiam si dintre baietii care ma incurajau sa joc, 2 au ajuns undeva in echipe mari, nu stiu unde ca au si murit foarte devreme de cancer pe creier de la dat in minge cu capul, parintii au suferit mai mult decat ei pana au murit. Nu s-a meritat.