in Sfatul bătrânilor

Zece metode tari de vrăjit fetele

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pentru scrierea acestui articol, am consultat specialiști din toată lumea, care folosesc tehnici foarte diferite între ele, care mai de care mai ciudate. Atenție însă: nu toate metodele pot fi folosite cu ușurință! Unele nu trebuie folosite deloc. Prima parte este aici.

 

Mickey Mouse

1. Pasărea colibri. Iată cum își impresionează masculul aleasa, exact cum dansează unii „în figuri” în discotecă.

2. Peștele-balon. Când vine vorba despre „a face curte”, nicio viețuitoare nu se compară cu acest crai din Pacific. Misterul acestor cercuri măiastru executate, care au un diametru de aproximativ 2 metri, a fost descoperit în 2013. Șanțurile sunt făcute de un pește mai mic de o palmă, în ceva mai mult de o săptămână, și decorate cu fragmente de scoică și sedimente. După aceea, femelele interesate sunt fertilizate și își depun ouăle în centru.

Deși modelul e superb, el nu are rol estetic, ci pe acela de a canaliza particulele sedimentare spre centru.

3. Melcii, care sunt hermafrodiți, mai mult se duelează decât fac sex. Folosesc niște „săgeți” calcaroase sau chitinoase, pe care le azvârl în partener. Mai întâi, își dau ocol și se ating, ceea ce poate dura până la șase ore. Presiunea crește în zona unde se află „săgeata” și fiecare melc își caută cea mai bună poziție pentru livrare. Apoi, trag „săgețile”, ce pot chiar ajunge în organele interne ale partenerului ori trece prin el, Acestea conțin un lichid special, care pregătesc partenerul pentru livrarea lichidului seminal.

4. Văduva neagră și păianjenul roșu veninos. Când masculul pătrunde în pânza întinsă de femelă, vibrează din abdomen, trimițând semnale de-a lungul pânzei, într-un mod care nu seamănă cu zbaterea obișnuită a pradei. Doamna vine și începe „dansul”, care de obicei se termină cu decesul domnului, mult mai mic decât aleasa. Actul sexual durează mai mult dacă masculul permite să fie canibalizat. sacrificându-și viața, el îi poate livra mai multă spermă partenerei. Aceasta o păstrează în două organe colectoare și decide dacă și când o folosește la fertilizarea ouălor.

Femela de Văduva Neagră e cea de deasupra

5. Porcul spinos. Cum femela este la estru doar într-o perioadă cuprinsă între 8 și 12 ore pe an, înainte de aceasta, ea secretă o mireasmă care-l ațâță pe mascul. Acesta se apropie, și, după ce-i pune pe goană pe rivali, face un gest de un maxim romantism: urinează pe femelă, pentru a stimula ovulația.

6. Pasărea-grădinar. Există un motiv pentru care se numește așa. Masculii construiesc structuri elaborate, din bețișoare, frunze și din ce obiecte mici găsesc, pentru a impresiona femelele. Folosirea armonioasă a culorilor contează și, mai ales, un truc: când stă în fața construcției, masculul pare mai impozant, ceea ce-i sporește șansele de succes.

7. Pasărea Paradisului. După părerea mea, este campioana absolută a curteniei. Acestui dănsuleț nu ai cum să-i reziști.

8. Aceste păsări (Uraeginthus cyanocephalus), înainte de a se împerechea, seamănă cu Ginger Rogers și Fred Astaire dansând step. Ele își cântă una alteia, își clatină căpșoarele și „tropăie”, iar cu cât senzația de înamorare e mai profundă, cu atât vibrarea piciorușelor e mai rapidă.

 

9. Păsările flamingo participă la întâlniri în grup, unde se organizează un balet colectiv – între 5.000 și 10.000 de indivizi -, în timpul căruia merg ca pe poante, grațios, în timp ce-și mișcă sacadat capetele. S-ar fi numărat 136 de mișcări diferite prin care-și atrag perechea. Cu cât combinațiile sunt mai complicate, cu atât mai mare este șansa de împerechere.

10. Hipopotami. Atenție: nu încercați asta! Pentru a-și atrage perechea, masculii urinează și defechează în același timp, apoi își folosesc cozile pentru a întinde amestecul și a dirija efluviile către femelă.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Pasari Colibri avem in curte destule familii pe pomi unde nu ajung si pisici!!! Le cumparam mereu nectar sa aibe mereu acces la mancare cand florile nu sint deajuns, acum iarna sa le hraneasca.
  Sint pasari adorabile, le vad din geamuri dar nu le-am vazut dansand decat langa containerul de nectar. Vara emigreaza spre Nord din cauza caldurii excesive, prin Septembrie revin.

 2. Ai muncit ceva pentru a ne iniția în marea artă a cuceririi! La oameni, în general, este invers! Femeia este cea care inițiază dansul …

  • @Lacrima Ungur:

   La toate speciile, bărbătușul e cel gătit de natură, nu femela. Există o explicație pentru asta: el e seducătorul, el trebuie să cucerească, iar evoluția i-a dat, în timp, “arme”.
   Oamenii au schimbat asta :) E bine. Cărui bărbat i-ar fi plăcut să se fardeze ore în șir și apoi să danseze alte câteva ore în șir? :)