in Sfatul bătrânilor

Șase invenții uluitoare din ultimii ani

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Nu sunt cele mai importante chestii pe care le-a creat omul de-a lungul evoluției sale, dar sunt genul acela de produse  care parcă scot apă din piatră seacă.

1. Ventilatorul fără elice (2009). Dacă ați fost atenți, pe majoritatea uscătoarelor de mâini din toaletele publice scrie „Dyson”. La aproape un deceniu de la apariție, încă mi se pare uluitor ce au reușit oamenii aceștia cu Dyson Air Multiplier, ca și cum ar fi creat un elicopter fără elice.

2. FireBee, încărcătorul de mobil cu căldură (2013). Există variante și pentru gheață sau apă curgătoare, HydroBee, care încarcă mobilul dacă apa respectivă se deplasează mai repede de 1,8 m/s.

3. Bidonul inteligent Hidrate Spark (2015). Senzorii detectează dacă ești hidratat suficient și, dacă asta nu se întâmplă, bidonul strălucește. Se poate conecta cu telefonul mobil via Bluetooth, iar bateriile țin un an.

4. Soccket, mingea care produce curent (2010). Am scris de ea aici. O jumătate de oră de meci = trei ore de funcționare a unui bec.

5. Lampa gravitațională Gravity Light (2013). Folosind un mecanism asemănător ceasului cu pendulă, printr-un sac plin pietre sau cu pământ, acest dispozitiv produce lumină pentru jumătate de oră.

6. Testdrop, aparatul care îți spune dacă apa e potabilă fără ca măcar s-o atingă (2017). Lansat de curând la CES, dispozitivul măsoară câmpul electric din jurul lichidului.

Dacă mai aveți exemple de invenții wow!, vă rog să mi le împărtășiți.

 

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Eu am aspirator vertical Dyson fara sac, doar cilindru de plastic care se spala, e scump dar merita!!!
    S-a inventat multe maruntisuri, dar sint lipsuri mari in bucatarie de lucruri practice, de exemplu o razatoare ca lumea nu se gaseste ca nu prea se foloseste. Sint tot feluri de seturi scumpe si voluminoase fara uz dar n-ai cum sa razuiesti o lamaie decat chunuit, pentru ca pe o latura al razatorului este impartit in 2 parti ci diferite forme de razuit. Mi-a comandat o prietena un set in care suprafata de razuit se ataseaza pe o cutie dar nu stau fix si n-am cum sa le tin impreuna, aluneca in toate partile si coaja de lamaie la fel. Ce de ambalaj solid are pentur toate astea!!! Umblu prin magazine de mana a doua ca acolo se doneaza tot continutul casei celori care mor sa se vanda imobilul repede pentru mostenitori. Si precum lume vine aici din lumea intreaga, aduc si obiecte cu ce lucrau acolo. Sa nu crezi ca sint singura care vanez lucruri practice!