in Filme, Recomandări

Trei documentare despre cazuri asemănătoare cu crimele din Caracal

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

1. The Alcasser Murders (Netflix, 2019)

Grafică: Mihai Țigleanu

În 1992, trei fete dintr-un orășel andaluz de lângă Valencia făceau autostopul să ajungă în discoteca din localitatea vecină. N-au ajuns niciodată acolo.

După un timp, trupurile lor au fost descoperite îngropate, pe un deal, în pustietate. A fost arestat un băiat cam retardat, Miguel Ricard, și acuzat de-a fi fost complice la violarea, asasinarea, dezmembrarea și îngroparea fetelor. Supus interogatoriului, acesta a mărturisit. Bănuitul principal, Antonio Angles, a fugit și n-a fost prins niciodată. Teoriile cel mai des vehiculate sunt că a ajuns în Brazilia sau că s-a înecat lângă coasta Irlandei.

Apoi afacerea a luat o turnură din ce în ce mai ciudată. A intrat în scenă televiziunea, cu două emisiuni rivale care s-au întrecut în a distorsiona faptele și a prezenta detalii macabre. Ricard și-a retras confesiunea. Tatăl uneia dintre victime, alături de un reporter TV convertit în detectiv particular, a început o campanie prin care a susținut că Guardia Civil a ascuns adevărul și că adevărații asasini sunt celebrități care organizau adevărate orgii sexuale. A intrat în scenă și un medic legist reputat, care mai mult a încurcat lucrurile, dornic să strălucească în bătaia reflectoarelor.

Este istoria dureroasă a unei anchete din ce în ce mai contorsionate de interese individuale, căci , iar cei mai mulți cred că adevărul n-a ieșit niciodată la iveală.  Condamnat pentru crimă, Ricard a fost eliberat în 2013, după o sentință a Curții Europene a Drepturilor Omului, și a dispărut și el.

În urmă au rămas multe vedete media create, o sumedenie de teorii ale conspirației și niciun răspuns clar.

2. Shadow of Truth (Netflix, 2016).

Într-un orășel isrelian, o adolescentă dispare. Trupul ei este găsit în toaleta școlii în care învăța. O săptămână mai târziu, e arestat omul de serviciu al școlii, un imigrant ucrainean, Roman Zadorov. Manipulat de polițiști și având și unele probleme mentale, acesta mărturisește crima. Apare o nouă teorie – asasinii ar fi câțiva dintre colegii fetei -, apoi un martor-surpriză face o dezvăluire șocantă despre un alt posibil autor al crimei.

3. Abducted in Plain Site (Netflix, 2017).

Nu e un film ușor de urmărit, vă spun din start. În primul rând, nu știi dacă-i un documentar ori o farsă. În orice caz, e un exemplu despre cum un manipulator poate păcăli niște oameni, care s-au dovedit a fi, pentru a folosi un eufemism, îngrozitor de naivi, însă nu atât de naivi pentru a nu face bani de pe urma acestei povești înfiorătoare.

Pe scurt, în 1974, un pedofil la vreo 40 de ani, Bob Brochberg, îi seduce pe vecinii săi – atât pe soție, cât și pe soț, separat -, apoi o răpește pe fiica acestora în vârstă de 12 ani. După câteva săptămâni de abuzuri, o aduce acasă, după ce o convinsese pe fetiță să mintă, pentru că ar fi fost parte dintr-un plan extraterestru de a salva omenirea. La revenire, părinții – care alertaseră FBI-ul -, își retrag plângerea, astfel încât, după doi ani, Brochberg o mai seduce o dată pe vecină și-o răpește din nou pe fetiță.

Nu vă spun mai multe, doar accentuez încă o dată faptul că e o poveste foarte tristă. Nu văd niciun motiv pentru care părinții n-au fost și ei puși sub acuzare în acest caz.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Al treilea, Abducted in Plain site e documentar, care trebuie vazut de cat mai multa lume, pentru ca arata cum exploateaza psihopatii semenii lor.
    Si sa speram ca va avea si un sequel, asa cum spune regizoarea.
    “Borgman is hopeful that she can one day make a sequel to this film, “to explore the different topics that we didn’t have time to really dive deep into, like the role that faith plays—maybe not even just L.D.S. (Biserica Mormona -nota mea)—but the role that faith plays in sheltering communities,” said the filmmaker. “Also grooming and brainwashing—there are really interesting, intricate things that happen, and we touch on both of those topics in the documentary, but I’d love to explore those more. I guess in a perfect world, it’d be sort of a trilogy of films.” https://www.vanityfair.com/hollywood/2019/02/abducted-in-plain-sight-netflix-jan-broberg

  2. Da, ma gandeam la felul in care reuseste sa- i seduca pe parinti, iar bietii copii chiar ajung sa se indragosteasca de abuzator. Infiorator.

  3. Cautati rapiri suspecte – MK Ultra, Aleister Crowley – si apar raspunsuri. Nu toate generate de aici – cu siguranta – dar, ca si matrix

  4. Da am vizionat aceste seriale documentare, trebuie vazute neaparat. Ca sa-si dea seama lumea cati psihopati umbla in realitate. Cata complicitate, nimeni nu observa nimic, nimeni nu stie nimic, fetele sunt vinovate tot timpul. Cazurile de disparitii din tara noastra sunt incredibil de asemanatoare cu , cazul Alcasser. Psihopatii astia rasisti parca sunt facuti in acelasi catun uitat de lume, de aceeasi muma.