in Sfatul bătrânilor

De ce nu m-aș duce la un concert AC/DC fără Brian Johnson

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Brian_JohnsonDin același motiv pentru care n-aș merge la Judas Priest fără Rob Halford. O trupă de rock nu e o echipă de fotbal, să alături pe oricine oricui, iar publicul să aștepte noul atacant-minune venit de la echipa din orașul vecin.

S-a spus că „Angus Young l-a dat pe solistul care nu poate auzi pentru solistul care nu poate cânta”. Nu-i așa. AC/DC cu Axl Rose sună bine. Chiar foarte bine. Numai că asta nu e totul. Și multe tribute-bands sună foarte bine și nu sunt AC/DC. În timp ce Brian Johnson, timp de  36 de ani, a fost AC/DC. L-a înlocuit pe excepționalul Bon Scott, după moartea acestuia, cu modestie, vorbind întotdeauna frumos despre acesta, și pe nesimțite vocea din rărunchi și basca au ajuns să fie mărci ale trupei. 

Există o sumedenie de motive pentru care se schimbă componența unei formații, dacă membrii unei trupe nu se înțeleg, dacă unul pleacă sau moare. Unele înlocuiri funcționează – David Coverdale la Deep Purple, de exemplu -, altele nu – vezi Ian Gillan la Black Sabbath.  Dar niciodată, NICIODATĂ, un membru cum a fost Brian Johnson nu e scos forțat la pensie, pentru că-și pierde auzul. Mai ales că n-a surzit de la bețișoarele de curățat urechile, ci tot de la decibelii de pe scenă i s-a tras. Nici cu un câine bătrân nu faci asta.

Rock-ul este un mic Olimp, unde zeii nu sunt bujii. Dacă Keith Richards ar păți ceva – deși se pare că a făcut contract cu nemurirea -, nici măcar Jagger-cel-cinic n-ar merge mai departe înlocuindu-l cu Slash. După cum, când John Bonham s-a dus, Led Zeppelin s-a rupt, ca și cum ar fi fost ceva de la sine înțeles. Și chiar era. Nici măcar fiul lui Bonham nu l-a putut înlocui, decât ocazional.

După mine, Angus Young l-a dat pe singurul solist posibil pentru AC/DC și punct. Eu nu-l dau, după cum nu-mi vând nici colecția de discuri. Ce importanță mai au câteva concerte, cu Angus parcurgând scena în pas de rață pe lângă un Axl Rose care cântă ca de la birou?, căci în fond asta se și întâmplă, omul este la serviciu.

Nu, mulțumesc. Dacă istoria AC/DC s-a încheiat aici, asta e. În fond, propria asurzire ar fi fost o ieșire perfectă din scenă pentru  cea mai zgomotoasă trupă de rock.

For those about to rock, we salute you!

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.