in Jolly Joker

Hai cu naționala la Eurovision!

Eurovision scene

Iată o soluție pentru toate problemele noastre naționale majore: participăm cu naționala de fotbal la Eurovision și, în contrapartidă, la competițiile de fotbal trimitem pe absolut oricine. Poate fi corul fetelor de la Căpâlna. Pot fi concurenții de la Survivor.  Poate fi Marian Nistor cu doamna lui, mai ales că se îmbracă la fel.

Câștigul ar fi dublu. Nu ne-am mai chinui nici urechile, nici ochii. Gata cu preselecțiile, semifinalele și finalele naționale pentru Eurovision! Fotbalul oricum e gata.

Intră băieții pe scenă la Eurovision, pac! pac!, pasează mingea de la unul la altul, fac un cinci contra doi, centrează de trei ori, sparg două vitrine, pierd o minge. Singuri fiind, poate reușesc și un gol. Publicul ar fi în delir. Ne-ar vota toți, din Norvegia în Malta. În câteva minute, ar fi zeci de mii de oferte de adopție în lume. Dacă pe un teren de fotbal lufturile, călcatul pe minge și simulările enervează, pe o scenă adevărată s-ar transforma în coregrafie.

Există totuși un pericol: fotbalul e contagios. Dacă reprezentantele Islandei, un dansator din Muntenegru și un plasator își fac echipă, îi bat pe-ai noștri de-i zvântă.

De aceea poate e mai bine ca băieții să nu ia mingi cu ei. Și-așa, după ultimele meciuri, nici nu prea mai știu bine cum arată.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. AG

    Hai ca i-au distrus pe finlandezi! Sau cel putin asa înțelesesem din titlul din presa, am uitat daca era in GSP sau Prosport. Cand am vazut scorul, am pufnit in ras. Dupa ce am vazut rezumatul meciului, am vrut sa plang.
    Am inteles ca au jucat mult mai bine decat in primele doua jocuri, ceea ce ma face sa ma intreb daca au jucat ceva inainte.

    Astept a treia descalecare a lui Piturca, nu de alta, dar fiecare mazilire a lui imi da o mare satisfactie! :)