in Recomandări, Sfatul bătrânilor

O propunere: Bone Tomahawk

bone tomahawk

Vă întrebați dacă v-a plăcut „The Revenant”? Încă nu v-ați lămurit dacă în „The Hateful Eight” Tarantino este genial sau doar un imitator? Eu vă propun o peliculă care are din ambele filme câte ceva și încă multe alte părți puternice. Rareori, râsul și oripilarea au fost atât de apropiate pe ecran.

Îi veți revedea pe Kurt Russell în ipostaza sa bărbos-mustăcioaso-pletoasă din „The Hateful Eight”, pe polițistul și indianul din cel de-al doilea sezon din „Fargo” (Patrick Wilson și Zahn McClarnon) și pe Richard Jenkins (The Visitor). „Bone Tomahawk” reprezintă debutul în regie al lui S. Craig Zahler, care este și scenaristul. A fost turnat în numai 21 de zile, iar varianta finală a filmului reprezintă și primul draft al scenariului, potrivit imdb.com. Printre alte ocupații, Zahler e compozitor, autor de versuri și baterist în formațiile de heavy metal Realmbuilder și Charnel Valley (black metal). Timp de nouă ani a fost bucătar și a tot scris scenarii și romane, unele premiate, altele nominalizate ori puse pe liste de așteptare întru ecranizare.

Pe scurt, patru cowboy pornesc prin Vestul Sălbatic în căutarea unei femei răpite de un trib de creaturi bizare. Nu vă lăsați însă păcăliți de începutul filmului: nu este un simplu horror, ci mai mult de atât. De fapt, în ușurința cu care traversează genurile stă o mare parte din farmecul lui „Bone Tomahawk”. Cum poți să faci un film care să fie și western, și horror, și comedie? Pelicule care să aparțină de două dintre aceste categorii au mai fost, unele mai bune, altele mai puțin bune, puțini au reușit să împace atât de bine cruzimea și umorul, detașarea și speranța, realismul și ficțiunea.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Senzational film,remarca mea ar fi una singura:diferenta enorma intre modul de organizare a comunitatilor americane asa cum reiese din acest film si cel al comunitatilor romanesti asa cum reiese din “Aferim!” si mai ales difernta dintre comportamentul oamenilor legii,perioadele de timp fiind probabil similare.

  2. @cabrera:
    Nu sunt de acord. Evident, avem de-a face cu ficțiuni. În realitate, valahii erau mult mai bine organizați în acea vreme: cozile de la Mega Image-uri erau ordonate, patrulele lui Vlad Țepeș mergeau ceas, la cișmele curgea apă plată.

  3. Amestecul mentionat de tine a fost cheia filmului. Daca lipsea unul din ingrediente sfarsea lamentabil.
    Scene cam dure (gen Apocalypto). L-am vazut aseara in avion si era sa sfarsesc linsat de vecinii de scaun – lol.