in Sfatul bătrânilor

Cinci motive să vezi „Spectre”

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

spectre-daniel-craig-monica-bellucci

 

1. Daniel Craig. E ultimul James Bond cu Craig. Când englezul a primit rolul, devenind Bond-ul cel scund și ușor crăcănat, am fost dezamăgit. Și-a jucat însă rolul într-un stil atât de minimal, încât a început să-mi placă. Îmi va lipsi mai mult decât Pierce Brosnan.

2. Sam Mendes. El a regizat „Skyfall” (un film mai bun decât „Spectre”), tot el va regiza următorul „Bond”, cel de-al 25-lea din franciză. E un regizor foarte bun, al cărui film de debut, „American Beauty”, a adunat cinci Premii Oscar, și care găsește întotdeauna metode să te ia de pe scaun și să te aducă „în film”. De pildă, secvența de început din „Spectre” pare scoasă din peliculele lui Hitchcock sau din mai recentul „Birdman”, cu o mișcare continuă și complexă de cameră care durează câteva minute.

3. Monica Bellucci. E un act de mare curaj să introduci o „Bond girl” de 50 de ani. Când însă e vorba de Monica Bellucci, se poate. Păcat totuși că apare prea puțin.

4. Dialogurile. Întotdeauna la înălțime.

5. Imaginea – „cinematography”, cum spun englezii – îi aparține lui Hoyte van Hoytema, elvețianul care a mai lucrat la pelicule precum „Her” și „Interstellar, și este excepțională. Nu e întâmplător faptul că un film numit „Spectre” este un omagiu adus clarobscurului și jocului de umbre de pe ecran. În prima oră a filmului, soarele apare doar de două ori, timp de câteva secunde, dar nu direct, ci prin suprafețe pe care se reflectă. Când acțiunea se petrece în Alpii austrieci, sunt multe minute când ai senzația că ești într-un tablou de Rembrandt sau de Caravaggio.

Mergeți să-l vedeți la cinema. Merită.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Salut Adrian,

  Nu-i asa deloc. Spectre este de departe cel mai slab film Bond in care a jucat Daniel Craig. Chiar tu, intr-o incercare de sinceritate, spui ca Skyfall este mai bun decat Spectre. Este mult mai bun. La fel si Casino Royale si Quantum of Solace.

  1. Daniel Craig face tot ce tine de el in acest film, fara sa ridice, insa, nota finala.

  2. Sam Mendes este o mare deziluzie. Am vazut filme bune si foarte bune ale sale – American Beauty, Revolutionary Road, chiar si Skyfall, care nu a fost unul dintre favoritele mele, dar, oricum, cu mult peste Spectre.
  Secventa de inceput este singura care merita vazuta. Dupa aceea, spectatorul poate pleca linistit acasa, nu va pierde nimic.

  3. Monica Belluci. Nu aduce niciun plus filmului. Nu o mai prinde rolul de femeie fatala, bine ca nu apare prea mult. Si in plus, nu ea este fata Bond, ci Léa Seydoux, foarte stearsa si total insipida in acest film. Daca ar fi sa asociez prestatia ei cu o culoare aceasta ar fi gri, fara indoiala.

  4. Dialogurile. Foarte slabe. Intriga filmului, de asemenea. Actori cu potential, precum Cristoph Waltz sau Ralph Fiennes, total nepusi in valoare.

  5. Imaginea. Buna, dar per ansamblu trasa in jos de restul filmului.

  Parerea mea este sa nu mergeti la cinema. Este o mare deziluzie, nu se merita :)
  In plus, mai si dureaza mult, aproximativ 2 ore jumate.