in Shots

Risipocrația

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

leaky_faucetCând a spus „Totul curge”, Heraclit tocmai încerca, fără succes, să repare un robinet. Când a urlat „Evrika!” și-a rupt-o la fugă prin oraș, Arhimede nu descoperise nimic; de la o garnitură defectă, cada i se golise și s-a trezit dârdâind de frig. 

Mă găsesc în fața unei baterii de chiuvetă care lăcrimează. Miracolul suprem capsulat. Am încercat totul. Nu poate fi desfăcută. Nu poate fi reparată. Poate fi înlocuită doar cu totul. Ce poți face? Chemi un instalator. Îți spune același lucru. Nu poate fi reparată. Doar înlocuită. Sau “Dă-i una în cap și mai ține un timp”.

Să schimbi întregul pentru o părticică defectă și să dresezi omenirea denumind acest lucru „progres” e suprema păcăleală a vremurilor noastre. Am zvârlit oameni pe alte planete, unde nu există nici oxigen, nici apă, dar în fața unui motor capsulat de Dacie suntem la fel de uimiți ca sălbaticii din jungla amazoniană la vederea unui avion.

Bănuiesc că, la ora la care citiți aceste rânduri, o garnitură, undeva, în casa dumneavoastră, picură. Sfatul meu e să n-o auziți. Veți ajunge să schimbați întreaga casă.

Nu știu cum merg lucrurile, cu progresul ăsta, dar e posibil să vină vremea când te vei duce la medic să-i ceri un leac pentru prietena sau soția ta, căreia îi curge nasul. Mi-e groază de sfatul pe care ți l-ar putea da.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hiperbolizand un pic, nu ne putem repara pe ici, pe colo : trebuie schimbat TOT boborul ! ;)… Cu altul !…
    Propun niste elvetieni…