in Publicitate

Cele mai mari nedreptăți din sport

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

1.  Gluma proastă de la CM 2002 de fotbal, Coreea de Sud – Italia, este înfățișată aici.

2. Eva Klobukowska. În anii ’60, poloneza era una dintre cele mai rapide femei din lume. Împreună cu formația țării sale, câștigase aurul la ștafeta de 4×100 metri și bronzul la 100 metri plat individual, la JO din 1964. În anul următor, a bătut recordul mondial la aceeași probă. În 1967, ea a fost supusă unui test, nou introdus, de stabilire a genului, care a determinat, potrivit IAAF, că atleta avea “un cromozom X în plus”, deci că era bărbat. Ca urmare, toate titlurile câștigate i-au fost retrase și recordurile anulate.

Un an mai târziu, testul efectuat a fost înlocuit cu un altul, pe care, dacă l-ar fi efectuat, Eva l-ar fi trecut cu succes. Numai că, deposedată de palmares și umilită într-un mod nejustificat, Klobukowska se retrăsese din atletism și, ce ironie!, născuse un copil.

3. La Olimpiada din 1988, Roy Jones jr., cel care avea să devină unul dintre cei mai mari pugiliști ai tuturor timpurilor, a ajuns până în finală fără să piardă o singură repriză. În ultima rundă, l-a întâlnit pe reprezentantul gazdelor Park Si-Hun. Deși și-a devastat adversarul – 86 de lovituri față de 32 ale acestuia -, Jones a pierdut printr-o decizie 2-3. Ulterior, Park i-a cerut scuze lui Roy, recunoscând că a fost la fel de surprins de verdict. Unul dintre cei trei judecători care l-au dat învingător pe coreean a admis că greșise și toți trei au fost ulterior suspendați. O investigație a CIO care a durat 9 ani a arătat că, deși judecătorii fuseseră ospătați de către organizatori, n-au existat semne clare de corupție. Incidentul a condus la adoptarea unui sistem de punctaj în boxul olimpic.

4. Schumacher – Hill, 1994. Sezonul de Formula 1 din 1994 va rămâne în amintire prin două lucruri: a.Weekend-ul negru de la Imola, unde au murit Ratzenberger și Senna și b. Cursa decisivă de la Adelaide. Dacă Benetton a început foarte bine sezonul, cei de la Williams, prin Damon Hill, colegul lui Senna, au recuperat în partea a doua a sezonului. Schumacher avea prima șansă, având un punct în plus în clasament și plecând din pole-position. De altfel, germanul a condus până în turul 36, când a lovit un zid. A continuat cursa, cu o viteză mult scăzută, dar, când Hill a încercat să-l depășească, a intrat în monopostul acestuia. Schumacher a abandonat pe loc, dar Hill a mai mers un timp, trebuind să se dea însă bătut din cauza ruperii unei suspensii. Cum Schumacher avea un punct avans și intrenția lui de a-și scoate adversarul de pe circuit n-a putut fi demonstrată, germanul a câștigat primul lui titlu de campion mondial.

Trei ani mai târziu, în cursa decisivă de la Jerez, Michael Schumacher a încercat o manevră asemănătoare cu Jacques Villeneuve, dar acesta a mers mai departe și  a câștigat cursa, devenind campion mondial, în timp ce germanului i-au fost luate toate punctele cucerite în acel sezon.

Voi care credeți că au fost cele mai injuste lucruri petrecute vreodată în sport?

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 Comments

 1. Contextul e mai larg in ’94. Sa nu uitam ca Schumacher a fost deposedat de o victorie-acordata lui Hill, si in alte doua curse a fost suspendat. Din cauza lui Briatore, care s-a crezut mai puternic decit era.
  P.S. Daca in 97 intentia a fost clara, in 94 a fost incident de cursa.
  P.S.2: Hill si Villeneuve sint cei mai nemerituosi campioni pe care i-am vazut. Campioni facuti de masina net superioara.

 2. nu inteleg de ce tot e adus in prim plan numele lui Byron Moreno cand vine vorba despre semifinala WC dintre Coreea de Sud si Italia.
  Omul a fost trimis acolo cu un scop anume, fie de catre FIFA, fie de catre o alta organizatie mafiota si e la randul lui o victima.

 3. Cea mai mare nedreptate din sport rămâne, fără nici un fel de îndoială, anularea golului perfect valabil al lui Belodedici, în finala Cupei Intercontinentale din 1986, cu River Plate. 14 decembrie 1986, Tokio. Steaua Bucureşti ar fi reuşit “tripla istorică”, având în vedere că i-a învins în februarie 1987, pe Dinamo Kiev la Monaco, în Supercupa Europei (atunci a învins practic naţionala URSS-ului, viitoarea vicecampioană europeană din 1988); asta după ce în mai 1986 câştigase Cupa Campionilor Europeni, în finala de la Sevilla, contra Barcelonei. Nu se vorbeşte deloc despre acel meci al Stelei din finala Cupei Intercontinentale de la Tokio, din 14 decembrie 1987. Unii, mai ales din rândurile tinerilor frumoşi şi liberi de azi, habar nu au că Steaua a jucat şi o finală de Cupă Intercontinentală. Şi uite aşa, ne mai amintim şi noi românii cum România în anii ’80, reuşea prin vocea lui Ceauşescu, să îl tragă de urechi pe Gorbaciov, să sfideze FMI-ul, să-i pună la punct şi în banca lor pe occidentali şi să ţină la respect FIFA şi UEFA. Mândria gloriei mondiale substituie foamea, dar doar la germani… nu şi la români.

 4. cea mai mare nedreptate e decernarea cupei romaniei echipei stiaua dupa ce s-au retras de pe teren la scorul de 1-1 . asta asa , sa ne mai amintim si noi romanii in ce societate a abuzurilor si a a absurdului am trait . mai ales in anii 80 .

 5. As spune ca neeliminarea lui Schumacher(nume predestinat, nu?) la semifinala Franta -RFG din 1982 mi se pare ca a fost o mare nedreptate.
  Pe de alta parte, cred ca fiecare isi aduce aminte mai ales de momentele in care i-au fost dezavantajati favoritii.

 6. Salut,
  O mica corectura, daca mi se permite. Cursa de la Jerez de la Frontera, din 1997, NU a fost castigata de Jacques Villeneuve, dupa cum spui tu in articol. Dupa ce a fost lovit de Schumacher, Villeneuve a lasat-o mai moale, cred ca avaria a fost la un radiator, si a fost depasit de Hakkinen si Coulthard, amandoi la McLaren atunci. Deci cursa a fost castigata de Hakkinen. Oricum, locul 3 i-a asigurat lui Villeneuve titlul la o diferenta mica fata de Schumacher, nu mai stiu cat exact. Cred ca era in vigoare si vechiul sistem de punctaj 10,6,4,3,2,1, daca nu ma insel.

 7. @Andrei:

  Așa e, am uitat să corectez, îmi mai atrăsese cineva atenția. Am și eu însă o corectură:lui Schumi i s-au luat toate punctele ca penalizare în acel sezon, deci n-a terminat puțin în spatele lui Villeneuve.