in Shots

Omul care trebuie să ne conducă

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Comisia juridică a Senatului a dat, luni, un raport de respingere a proiectului de lege prin care era prevăzută interdicţia pentru condamnaţii penal de a candida pentru funcţia de preşedinte. Și mi se pare că totul începe să se lege în România: dacă morții pot vota, de ce n-ar putea un condamnat penal definitiv să ne conducă spre groapă?

Un alt lucru bun este pana de curent de ieri din București. A fost parte dintr-un exercițiu complex de apărare, început acum multe secole, cu pîrjolirea lanurilor și otrăvirea fântânilor: ne tăiem singuri curentul ca să nu ni-l taie alții. Trebuie să ne obișnuim cu bezna Evului Mediu. Cine vrea lumină să aprindă o lumânare și să răsfoiască un Dan Puric.

E o strategie genială: guvernul și Primăria ne și omoară cu zile ca să nu ne omoare alții. Ce să mai vină rușii cu fake news? Avem televiziuni la care nu poți crede nici știrile meteo. Și cum să ne mai invadeze? Dacă o iau pe șosele, le sar șenilele. Dacă vin cu trenul, ajung după ce s-a terminat războiul.

Și-n alegeri folosim tactica lanurilor pârjolite. Suntem atât de deștepți, încât îi alegem pe cei mai proști. Ministrul Educației ar face greșeli de gramatică și la bastonașe, cel al Agriculturii pare un personaj fugit din Nea Mărin miliardar.

În aceste condiții, pe moldoveanul care a băut la Vaslui și s-a trezit în Londra l-aș face Ministru de Externe. Omul a avut câteva mișcări politice fără de cusur: a încurajat munca, dar și relaxarea, a dat un semnal clar privind desființarea vizelor și a adoptat o poziție clară împotriva Brexitului.

Adică mai mult decât a făcut o întreagă clasă politică. Și nici măcar nu era treaz.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Aha…Daea nu ploua cand zice Busu….e un fake news autohton….vorba altui betiv celebru pe youtube….Sa ne bem apa minerala, ca printr-o pana de curent am mai trecut noi candva.

  2. O recomandare pt AG si pt colegii dansului de breasla:lasati vaicareala si faceti-va treaba precum regretata doamna Daphne Caruana Galizia sau precum domnul Malin Bot.

  3. Analfabetism la toate nivelele!
    Suntem acolo unde ne e locul,alegand “spuma” societatii.
    Brucan a gresit ! A fost mult prea optimist!