in Sfatul bătrânilor

Cazul Vișinescu, înfrângerea României

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

visinescuAstăzi, de fapt, ar trebui să comemorăm toate victimele tuturor „Vișineștilor”, oameni care au sfârșit în închisoare, condamnați și după moarte, căci mulți nici măcar n-au fost reabilitați, morți de mâna unora care au sfârșit, liberi, în paturile lor, drept cetățeni onorabili și fără de pată.

Pentru că nu e o victorie, ci semnarea unui armistițiu cu uitarea. Nu Vișinescu a fost condamnat azi, ci românii – să meargă mai departe fără să înțeleagă ce li s-a întâmplat și cum au permis să se întâmple așa ceva. Dacă este o zi simbolică, așa cum scrie pe ecranele TV, atunci ea simbolizează o înfrângere, căci a trecut mai bine de un sfert de secol de la Revoluție până când primul torționar să fie condamnat definitiv pentru crimele sale. Altul, după știința mea, nu a fost judecat și nici nu e în curs de judecare. Așadar, mii de oameni morți la Pitești, la Gherla, la Aiud, în munți, la canal: un singur vinovat. 

De s-ar fi produs această condamnare între 1990 și 1994, ar fi fost un semn, un simbol, un început. Așa, e doar coaserea unei răni cu sârmă ghimpată.

De aceea, sper ca Ion Iliescu, omul care a permis ca atâția „Vișinești” să scape de-a lungul anilor, să fie judecat cândva pentru această întârziere.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. De Iliescu ar trebui sa se ocupe Parchetul General care a fost controlat pana de curand chiar de partidul sau,Nitu sa traiasca,ati auzit cumva de un dosar important acolo?

  2. Iliescu merită ceva mai crunt decât judecata și mai apoi închisoarea… Iliescu e un “bampir” ! Mai are de trăit atâta timp cât mai are sânge :))

  3. “Cazul Visinescu” reprezinta o alta dovada certa ca in decembrie 1989 revolutia a pierdut in fata loviturii de stat. Tortionarii nu numai ca nu au fost pedepsiti, ba chiar au incasat si continua sa incaseze pensii nesimtite, pensii pentru sustinerea carora ne spetim noi, idiotii din sistemul privat. Timp de 26 de ani politicul nu a avut interes( data fiindu-i sorgintea) iar societatea civila, mai mult sau mai putin ongista, nu a avut nici un stres( cu mici exceptii, in involburatul an 1990) in a cere apasat rezolvarea acestei mari probleme de igiena a societatii. Sa tot fii ticalos in tara asta…