in Sfatul bătrânilor

Șefi de stat lângă copiator

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Trei candidați au fost prinși cu liste de semnături trase la xerox.

Primul exemplu: Miron Cozma, care a depus liste de semnături de susținere dintre care aproape 90% erau trase la xerox. Sunt singurul căruia acest fapt i se pare că este o infracțiune și că trebuie cercetată penal?

La fel, nu-mi explic cum acest om – condamnat penal definitiv, grațiat apoi de către Iliescu, inculpat apoi alături de acesta în Dosarul Mineriadei – are dreptul să candideze ca președinte. Astăzi, nu pare atât de periculos, cu sforicelele-alea de păr vopsit ce par agățate de urechi ca niște cercei, dar acum niște ani acțiunile lui au dus direct la moartea unor oameni.

Dar la cum se mișcă justiția română, poți să ieși de două ori președinte, apoi îți schimbi numele, îți razi mustața și te mai alegi pentru două mandate.

Cum să vrei să fii șef de stat dacă nici copiatorul nu știi să-l folosești? Măcar atâta pretenții avem de la un politician român: să știe a fura corect. Or, Biroul Electoral Central a decis că nici Viorel Cataramă, liderul expresiv ca un pește de sticlă, n-a știut cum să trișeze. Se pare că, în mare, semnăturile depuse erau variațiuni ale acesteia:

Singurul de care-mi pare cu-adevărat rău că n-a strâns numărul necesar de semnături este un alt faultat de copiator, Liviu Pleșoianu, cele 8 pe care le-a adunat personal fiind ale unor trecători convinși că semnează pentru un caz umanitar.

Dacă există un om capabil să-l enerveze și pe Dalai Lama, el e. Omul vede dovezi ale existenței unui stat paralel în zborul unei muște și-n modelul hârtiei igienice.

Mă fascinează sloganurile lui: “Om, nu binom!”. Sau “Fie să FIM!”. Viduri prețioase, cu o bățoșenie lipsită de noimă. Al doilea, cel puțin, e o capodoperă: începe duios, ca un SMS cu urări de Paști, și se termină urgent, cu un urlet.

Cum adică să-ți dorești să fii? Păi, după cum zicea Descartes, dacă-ți dorești, deja ești. Pardon, EȘTI!!!

Mi-ar fi plăcut o dezbatere electorală între Pleșoianu și Funar, de pildă, pe tema tunelurilor dacice din Bucegi. Ar fi fost perfect argumentată, până când cei doi ar fi început să se plesnească reciproc cu mânecile prea lungi.

Notă: acest articol este un pamflet. Luați-l ca atare și mergeți la vot.

UPDATE: Curtea Constituțională a decis că peștele de sticlă poate să înoate în această campanie electorală.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.