in Oameni plecați de-acasă

Cum va arăta următorul guvern

După câte guverne am văzut în România, de toate culorile politice, aveam, totuși, o unică pretenție de la Putere: să fiu furat cu oarece profesionalism și c-un pic de respect.

Ultimul cabinet pare însă luat din filmulețele cu best fails, cu indivizi care calcă pe coada greblei ori aterizează cu burțile-n gard. Cu panseurile lui despre oi și foșnetul mătăsii de porumb, Daea era totuși Immanuel Kant pe lângă ce am văzut în cabinetul Dăncilă, care pare, în asemenea condiții, mai degrabă denumirea unui cabinet medical de pe o planetă foarte îndepărtată.

Nicăieri nu se vede nepăsarea mai bine decât în domeniul de care toți și-au bătut joc, pentru că aici e cheia imbecilizării naționale: Educația. Ministrul Pamblică al Dezvățământului, dac-o mai fi citit ceva la viața lui, va fi fost ziarul din care-și făcea coif la începutul zilei de muncă. Nici nu fusese uns și scosese deja o perlă: „Vorbim mult prea mult despre plagiate. Legea nu prevede nicăieri că trebuie să punem ghilimele la un text pe care-l preluăm”. Mai lipsea să spună că punem prea mult accent pe învățarea alfabetului, că în fond îți poți face treaba și cu doar zece litere.

Apoi, când l-au audiat pe candidatul de la Economie, am crezut că omul o fi avut o nevoie urgentă și l-a trimis pe șofer în fața comisiei. Așteptam să apară adevăratul aplicant, ștergându-se pe mâini, și să-i spună șoferului: „Gata, Dănuțe, preiau eu, mergi de-ncălzește motorul că plecăm”.

Ori poate suntem victimele unui reality show la scară planetară, un fel de Truman Show cu români. Suntem filmați cu camerele de pe mobile și unii mor de râs prin America de Sud văzându-ne la televizor cum suportăm toate aceste rateuri umane. „Doamne, cât or mai rezista românii la atâtea guverne?”, „Chiar și bulgarii i-ar fi fugărit p-ăștia până acum!”. „Credeți că următorul ministru va avea IQ-ul mai mare ca vârsta?”.

Pe bune, care va fi în viitor proba de validare pentru miniștri? Să poată număra până la 1? Să-și nimerească tâmpla cu degetul?

Ori, pur și simplu, vor trânti pe scaunul primului ministru un sac de-o sută de kile de cartofi, pe care vreun subsecretar de stat mai hâtru va desena o mustață.

Și noi râdem de Gică Hagi. Iată cât de proști suntem.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ca si cum ai citi de pe crucea cuiva din Cimitirul Vesel din Sapanta, Maramures, ROmania :)))

  “Banu’ si politica mi-a placut
  D’aia Ministru m-am facut
  Sa ma plimb prin Bucuresti
  Cu femei in bolid nemtesc … “

 2. Well, nu trebuie să ne mirăm, este un meci cu deznodământ anunțat… mall-urile, tvhd și internetul de mare viteză nu înseamnă civilizație, iar spoiala cu care a fost acoperit mormanul de mizerie, a fost o chestie perfect mulțumitoare pentru nația lui “las-o așa la punctu’ mort”. Revoluția lui dragnea va aduce la loc de cinste omul din popor, omul de tip nou, fără prea multă carte, dar gata să se sacrifice pe altarul țării și al familiei (tradiționale evident) pentru a aduce bunăstare unei societăți multilateral dezvoltate. Din păcate istoria pare să se repete (ce surpriză), acum într-o variantă îmbunătățită, cu extra-topping de ortodoxie. Tot timpul ne-am îmbătat cu apa rece oferită de televiziuni mai mult sau mai puțin partizane, care uneori au făcut rău chiar încercând să facă bine. Nota va fi probabil încă o rundă de societate est-levantina, de tip dictatorial și izolaționist, în care crema partidului va huzuri având în fundal țipetele de foame ale enoriașilor, gata de mântuirea finală. Și ce e cel mai grav, tehnologia e de partea lor :(

 3. Eu mă întreb cum va arăta viitorul președinte PSD. Deja nu mai îndrăznesc să zic că mai jos decât actualul (în cazul de față, Dragnea) nu se poate, pentru că, în cazul PSD, afirmația se dovedește mereu falsă.

 4. @nastasache:

  Nu sunt persoane cu handicap, problema se gaseste in mintea cui pune etichete bazate pe aparente. Cei din stanga si din mijloc sunt participanti la un concurs de grimase, cel din dreapta e un stand-up comediant.