in Filme, Recomandări

Filme bune și puțin cunoscute. Hunt for the Wilderpeople (2016)

Filmul e descris aici.

Având o descendență foarte simpatică (tatăl maori, mama evreică), Taika Waititi e un scenarist, regizor, actor și stand up comediant extrem de talentat în toate domeniile. Dintre filmele sale veți fi văzut poate Thor: Ragnarok sau excelentul Boy (pe acesta din urmă vi-l recomand în egală măsură). 

Pe puștiul grăsun, interpretul rolului principal din Hunt for the Wilderpeople, Julian Dennison, îl veți fi remarcat deja dacă ați văzut Deadpool 2. E realmente o bomboană. „Fură” ecranul când apare, chiar jucând alături de un actor bun și vechi ca Sam Neill (The Piano, Jurassic Park), împreună cu care face un tandem senzațional.

Subiectul: un copil-problemă, pofticios și mare iubitor de hip-hop, e repartizat de Protecția Copilului unui cuplu de oameni în vârstă, aceștia locuind singuri în munți. Ea e o femeie cu suflet bun, el, un moș morocănos. Puștiului nu-i place acolo și tot încearcă să fugă, până când evadarea se transformă într-una dublă.

Filmul are un umor nemilos și tandru, ce „înțeapă” în multe locuri, de la „ofițereasa” însărcinată cu protejarea cu orice chip a copilului, ce urlă neoconservator „No child is left behind!” până la idiotizarea universală prin selfie-uri. Este de parcă Blake Edwards (cel care a regizat The Party cu Peter Sellers) ar fi făcut o parodie după Rambo.

Marea reușită a lui Waititi este că a reușit să amestece comedia cu un strop de tristețe, iar rezultatul e o peliculă care vă va da o stare bună. După ce-l veți vedea, căutați și Tribulațiile unor vampiri moderni (What We Do in the Shadows), care anul viitor va fi transformat într-un serial, unde a mixat comedia cu filmul vampiresc.

Am râs cu poftă. Cu multă poftă.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Intr-adevar ” What We Do in the Shadows ” este o surpriza placuta . Una dintre cele mai bune comedii vazute de la ” The Hangover ” incoace . Recomand .