in Filme, Recomandări

Filme bune și puțin cunoscute. Hunt for the Wilderpeople (2016)

Filmul e descris aici.

Având o descendență foarte simpatică (tatăl maori, mama evreică), Taika Waititi e un scenarist, regizor, actor și stand up comediant extrem de talentat în toate domeniile. Dintre filmele sale veți fi văzut poate Thor: Ragnarok sau excelentul Boy (pe acesta din urmă vi-l recomand în egală măsură). 

Pe puștiul grăsun, interpretul rolului principal din Hunt for the Wilderpeople, Julian Dennison, îl veți fi remarcat deja dacă ați văzut Deadpool 2. E realmente o bomboană. „Fură” ecranul când apare, chiar jucând alături de un actor bun și vechi ca Sam Neill (The Piano, Jurassic Park), împreună cu care face un tandem senzațional.

Subiectul: un copil-problemă, pofticios și mare iubitor de hip-hop, e repartizat de Protecția Copilului unui cuplu de oameni în vârstă, aceștia locuind singuri în munți. Ea e o femeie cu suflet bun, el, un moș morocănos. Puștiului nu-i place acolo și tot încearcă să fugă, până când evadarea se transformă într-una dublă.

Filmul are un umor nemilos și tandru, ce „înțeapă” în multe locuri, de la „ofițereasa” însărcinată cu protejarea cu orice chip a copilului, ce urlă neoconservator „No child is left behind!” până la idiotizarea universală prin selfie-uri. Este de parcă Blake Edwards (cel care a regizat The Party cu Peter Sellers) ar fi făcut o parodie după Rambo.

Marea reușită a lui Waititi este că a reușit să amestece comedia cu un strop de tristețe, iar rezultatul e o peliculă care vă va da o stare bună. După ce-l veți vedea, căutați și Tribulațiile unor vampiri moderni (What We Do in the Shadows), care anul viitor va fi transformat într-un serial, unde a mixat comedia cu filmul vampiresc.

Am râs cu poftă. Cu multă poftă.

Tu ce zici?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Intr-adevar ” What We Do in the Shadows ” este o surpriza placuta . Una dintre cele mai bune comedii vazute de la ” The Hangover ” incoace . Recomand .