in Filme, Jolly Joker

Ce se va întâmpla în ultimul sezon din Game of Thrones

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

(atenție, spoiler!)

Primul șoc: Tyrion se combină cu Brienne din Tarth. Din legătura lor se va naște un fiu ce va semăna la statură cu Emil Boc și la expresivitate cu Viorica Dăncilă.

Un personaj-cheie al acestui sezon va fi Buric Turturrion. Dacă vi-l amintiți, a apărut circa șase secunde în episodul 4 din sezonul 2, spre sfârșit, trecând de la stânga la dreapta prin fața unei căruțe. Acum va trece din nou, dar de la dreapta la stânga și prin spatele căruței, apoi va dispărea pentru câteva episoade, lăsând în urmă multe întrebări și capete de ițe libere.

Apare o nouă casă regală. Bannister-ii sunt niște veri mai de la țară ai Lannister-ilor, de la care a învățat Cersei chestia cu amorul între rude de gradul I. Ei au ca siglă iepurele și nu degeaba: cum apare în cadru un Bannister, cum încearcă să posede sălbatic personajul cel mai apropiat de pe ecran (chiar și pe whitewalkerși!), ceea ce-o va exaspera până și pe Cersei. Ca urmare, toate casele se unesc să-i extermine pe Bannister-i. Prea târziu însă, după cum se va vedea.

Cersei dă în mintea copiilor. O vedem deseori chicotind așa, fără rost, ca-n comediile pentru adolescenți, până când motivul ni se dezvăluie. În cotețul de la Casterly Rock a crescut, printre găini, o puică de dragon (mă mir că ligile feministe, de obicei atente la asemenea detalii, nu au sesizat o mare problemă: trei pui de dragon și toți masculi?!). O va numi Valerica și ea nu va sufla nici foc, nici gheață, ci aburi, ca o oală sub presiune. Cersei o va folosi mai ales la călcatul rufelor.

Când se dă lupta cu whitewalkerșii, Valerica apare în zbor, un pic frivolă, și-i zăpăcește pe cei doi dragoni rămași în tabăra Binelui. Ăștia, cu ochii după ea, se prăjesc reciproc. Valerica se combină cu dragonul mort și înviat, Viserion, căruia îi dă însă o aviară de toată frumusețea, de nu-l mai pot ridica în aer nici vrăjile Regelui Nopții.

Până la urmă, whitewalkerșii cuceresc Winterfell-ul, care arată acum ca Teleormanul: friguros, pustiu, din când în când mai vezi un lup jerpelit și niște cete de oameni palizi umblând bezmetici între cârciumă și casa de pensii. Regele Nopții încearcă să-i convingă să ridice la loc Zidul, că trage curent dinspre Nord, dar unul n-ar pune mâna pe mistrie, iar cei mai harnici au plecat oricum să muncească în serialul Vikings, că se plătește mai bine.

Ned Stark învie, dar când vede ce-a ajuns serialul, își taie singur capul și moare la loc.

Jorah Mormont se îndrăgostește de Sansa, dar când află că aceasta i-ar putea fi mătușă după tată și strănepoată după mamă, pune ochii pe Arya, care poartă acum chipul lui Ion Dichiseanu – marele nostru actor devine astfel primul din lume care a jucat și-n Toate Pânzele Sus!, și-n Game of Thrones – și cei doi fug în lume cu goeleta Speranța.

Între episoadele 3 și 4 trec vreo 18 ani. Băiatul Briennei și al lui Tyrion, Byrion, s-a făcut mare. Citește pe net teorii ale fanilor cum că ar fi și el tot un Targaryen și le crede. Vrea să-i facă lui tac-su testul ADN. Ți-ai găsit! Nu găsesc în tot Westeros-ul un laborator ca lumea, asta pentru că nimeni nu știa încă de existența ADN-ului, darămite să-i mai facă și testul. Eșecul nu-l descurajează pe Byrion. Vrea să-și facă proba focului, dar de emoție scapă pe jos chibriturile și incendiază jumătate din regat și pe unchi-su Jamie, care se nimerește prin preajmă.

Una dintre teoriile cele mai populare ale fanilor se adeverește: Bran Stark poate călători în timp. Aflând asta, se obrăznicește și începe să întârzie la filmări. Se întoarce în timp și încearcă să-i sufle rolul lui Harry Potter, dar suferă un eșec rușinos la casting. Merge în primul episod și-l aruncă el pe Jamie din turn, care-și rupe astfel ambele picioare, spinarea și cealaltă mână. Multe episoade trebuie astfel refilmate. În miezul Bătăliei Bastarzilor, îl vedem pe Bran strecurându-se printre războinici și militând pentru montarea de rampe pentru scaunele cu rotile. În alte episoade, îl vedem apărând noaptea cu o foarfecă, în timp ce celelalte personaje dorm, încercând să le facă și lor freza aia stupidă cu breton.

Urmare a apariției Bannisterilor, Westeros-ul e plin acum de sute de bastarzi regali înfierbântați. Toți conspiră împotriva tuturor, toată lumea se luptă cu toată lumea și, pentru a coborî ritmul acțiunii, regizorii sunt înlocuiți cu Cristi Puiu. Secvența luptei de la Harrenhall, când toți cei prezenți pe câmpul de luptă se opresc pentru a se așeza la mese și a mânca în tăcere, timp de o oră, ciorbă servită de Daenerys și reîncălzită de Valerica, este memorabilă.

Ca urmare, sezonul al optulea are, până acum, 54 de episoade și încă se filmează. Nu se știe cine se va urca pe Tronul de Fier. Favoritul numărul 1 este Ion Dichiseanu. Vă țin la curent.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nu e corect! Din 31 Octombrie, pana in 10 Decembrie niciun text nou? Trebuie sa existe o incadrare juridica pentru aceasta fapta :) Cu o pedeapsa pe masura, bineinteles :)

  2. imi recunosc ignoranta totala privind universul…ce?? erau jocurile alea, “diablo”…de acolo sunt pesonajele? dar e trist ca un om care scria despre maradona, ridicandu-l la scara homerica, zice depre ceva ubliabil maine. macar despre lumet (ca sa nu spunem kubrick sau tarkovski) sa fi scris.