in Plângeri și reclamații

Păziți-vă bătrânii! Statul român îi teleportează în viitor.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Am fost zilele trecute cu un prieten la un sediu ANAF să-și rezolve niște chestiuni și am aflat cu surpriză și bucurie că România se îndreaptă cu viteza luminii spre viitor.

De anul acesta, declarația unică se depune doar online; oamenii stăteau așadar la o coadă lungă să afle cum. Din păcate, tocmai baza tehnologizării românești, automatul ce scuipă bonuri de ordine, nu funcționa. Ca urmare, contribuabilii, majoritatea oameni în vârstă, se înghesuiau, se certau, făceau liste și listuțe cu cine a fost primul și cine după,… etc. Într-un târziu, intrau în biroul cu trei mese, de unde ieșeau mirându-se că trebuie să-și cumpere calculatoare doar pentru a depune o declarație unică și a plăti niște taxe.

Bănuiesc că Eugen Ionescu a stat și el la coada asta cândva, căci pe un perete era un afiș ce îndemna la luptă taman împotriva autismului virtual, de fapt o suferință modernă ce-i afectează mai ales pe copiii și pe adolescenții căzuți în patima statului îndelungat la calculator.

Îi și vezi pe bieții bătrâni, după ce-și vor fi luat calculatoare, tablete și laptop-uri doar ca să-și deschidă conturi pe Spațiul Virtual, cum se joacă apoi zile și nopți, de nu mai aud nici cum sună la ușă poștașul cu pensia.

Un domn în vârstă încerca taman acolo, pe un computer gen 386, să facă primii pași către raiul online. Voia să-și deschidă un cont pe Spațiul Virtual, dar nu știa cum. Cum amicul meu a stat la coadă vreo două ore, am încercat eu să-l ajut. Din păcate, îi lipseau o parolă și-un număr de user, pe care încerca inutil să le găsească clicând la nesfârșit încolo și încoace pe site-ul ANAF, cu aerul absent-mulțumit al unui jucător de Solitaire.

Căzuse, mi-e teamă, deja în ghearele autismului virtual.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Cea mai varstnica persoana din lista mea de prieteni pe fb are 93 de ani.
    Intre timp dementa. Pana anul trecut juca zilnic solitaire ori asculta muzica pe youtube.
    La randul meu am corupt o persoana de 80 de ani. I-am dat o tableta veche. Anul asta si-a cumparat o tableta noua. Saptamana asta a inceput un curs de utilizare a internetului.
    Interesul e Facebook si youtube :))
    Majoritatea joaca solitaire. Pt unii e chiar singurul contact cu lumea din afara camerei.