in Sfatul bătrânilor

Voi cum simțiți bunăstarea domnului Cîțu?

Foto prin amabilitatea Inquam Photos / George Călin

L-am urmărit zilele trecute pe primul ministru spunând că românii trăiesc deja în bunăstare. Dar nici nu trebuia să o spună: semnele opulenței sunt clare, peste tot.

Ca țară, se pare că o ducem atât de bine, încât România va reuşi în curând să achite toate amenzile strânse de premier în studenție. Ba chiar, dacă-l ascultăm pe dânsul, ne vom putea permite în curând să împrumutăm noi FMI.

Şi în plan individual există deja semne excelente în ceea ce privește nivelul de trai. Tot românul are iaht înmatriculat în Bulgaria. Analiştii prevăd că fiecare dintre noi va mai avea în decembrie un rinichi pentru a-și plăti întreținerea.

În familie, deja ne-am gândit cum să nu ne ia pe nepregătite prosperitatea domnului Cîțu. Ca urmare, anul ăsta n-am mai pus murături, am eliberat borcanele mari din pivniță pentru icre negre. Ne-am angajat şi un şofer, pe care-l plătim atât de bine, încât și-a angajat la rândul lui un şofer care să-l aducă şi să-l ia de la muncă.

Bunicul și-a cumpărat cu talonul de pensie un loc pe una din navele lui Jeff Bezos, să facă turism spațial spre litoral, că trenurile CFR ajung într-un an.

Unchiul meu şi-a luat un Lamborghini, cu care a început să facă drifturi pe terenul de golf din spatele curții, până a dărâmat buda vecinului. Bunica, mai economă, și-a cumpărat doar o Tesla S, dar când să-i facă plinul, la prețul curentului din România, a văzut că era mai ieftin să-şi ia alta.

Voi sunteți așadar pregătiți pentru opulență? Dacă o ținem tot aşa, grație eforturilor primului ministru, poate că nu-i departe ziua în care nu va mai fi nevoie ca trei oameni să împartă un tub de oxigen în curțile spitalelor şi vom fi atât de bogați, încât fiecare român va avea ca animal de companie propria mutație de Covid.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nu ma pot opri din râs:))))) propria mutatie de covid ca animal de companie:))) probabil se va ajunge ca si mutatiile de covid sa aiba propriile mutatii:))))
    Cat despre Câtu si toata clasa politica, avem ce meritam. Din 90′ incoace.

  2. Bine ai revenit AG!

    Bine ai venit bunastare! Si Biden incearca acelasi lucru ca si Citu, in curand vom ajunge la aceeasi bunastare globala!