in Sfatul bătrânilor

Sfaturi pentru urmașii Evei

Trebuie să recunosc: Conchita Wurst are „cojones” mai mari decât mulți bărbați. Gândiți-vă numai ce eforturi cumplite presupune o astfel de schimbare.

Ca bărbat – cuvânt apărut în limba română, ca să vezi!, din „barbă” -, poți să-ți tratezi trupul ca pe un cimitir de mașini, însă cel al femeii trebuie îngrijit asemenea unui showroom. Trebuie să ungi, să smulgi, să pensezi, să masezi, să revigorezi, să ciupești, să vopsești, etc. V-ați uitat la barba Conchitei? E cea mai îngrijită din câte am văzut în viața mea. Nici cele false nu au contururi atât de bine definite, textură fină precum ciorapul de damă, pigulită până la ultimul firișor, simetrică asemenea măștii lui Zorro, ceva între un abur păros și tatuaj.

Așadar, dacă vrei să porți barbă ca travestit, gata cu ghemul de câlți a la Marx, cu barbișonul zburlit tip Peter Gabriel, cu fularele de blană ale băieților de la ZZTop! Noua barbă este o chemare la ordine, tipic feminină, așa cum se întâmplă de câte ori așezăm hainele purtate de cinci ori la loc pe umeraș și nu le aruncăm la coșul de rufe. „Puteți să vă îmbrăcați în femei, dar dacă vreți să purtați bărbi, să faceți bine să le îngrijiți, că ne faceți sexul de râs”.

E bine ca orice potențial urmaș al Evei să știe că, prin travestire, pătrunde într-o lume mult mai complicată decât cea pentru care am fost creați și antrenați. Anume:

1. Barba nu trebuie lăsată prea lungă, că acoperă decolteul,

2. Trebuie asortată cu poșeta și cu unghiile,

3. Dacă vrei să o vopsești, vei avea de ales între 713 nuanțe, toate insesizabile ochiului masculin, care vede, asemenea câinilor, în alb, negru și vreo trei griuri,

4. Când barba se va agăța de lănțișorul pandantivului, vei urla o înjurătură, ceea ce nu-i prea feminin (deși, cine știe?, în timp s-ar putea să devină),

5. Când te vei ruja, mâna ta prea puțin antrenată va ajunge pe smocurile vecine gurii și o să arăți de parcă tocmai ai devorat un iepure viu,

6. Nu merge cu orice fel de cercei. Altfel, tu-ți vei dori misterul Gretei Garbo, dar vei aduce mai degrabă cu Ali Baba,

7. Dacă iei decizia să-ți pui sâni, te rugăm nu exagera. Altfel spus, păcălește-ne doar până la un punct.

Cât despre femei? Sunt neschimbate, frumoase, te poți bizui în continuare pe ele. Conduc lumea din spatele bărbaților și se pot îmbrăca oricum. Dacă vreuna apare într-un costum bărbătesc, spunem: „E tare gagica!” , dar dacă un bărbat se îmbracă în rochie, a … încurcat-o.  

Cum Conchita joacă deja în echipa adversă, vorba lui Seinfeld, pe mine mă preocupă soarta băieților noștri. Mai avem șanse? Ne mai dorim victoria sau tragem la egal? Ce naiba se întâmplă cu testosteronul? Se dă deja cu rețetă, la farmacie, doar o pastilă, să ajungă la toată lumea? I-am întrebat și pe băieți la coafor, în timp ce așteptam pedichiurista, dar n-au știut ce să răspundă.

În curând, vă spun, scandalul cel mare va fi când bărbații se vor travesti în bărbați. Atunci să vezi ce poșete ne vom da unii altora în cap. 

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

19 Comments

 1. ion si vasile:
  -ce-ai ma,ioane,de esti asa catranit?
  -ce sa am, m-am intalnit cu gheorghe…
  -asa,si?
  -m-a facut curva.
  -si tu,nu i-ai zis nimic?
  -ba daaa, “hai ca poate-ti bag o poseta-n cap” :lol:

 2. “Bărbat” vine de la slavonul “borba” adică “luptă”. Pronunția în slavonă este “barbà” cu accent pe ultimul “a”. Bărbații erau cei care mergeau la luptă. Asta e! “Bărbat” nu e latin.

 3. AG:

  Nu inteleg de ce vorbest la timpul viitor.

  1. Barbatii se travestesc in barbati de multisor. Se poarta transplantul de barba pentru Brooklyn si Portland’s hipsters http://www.thestar.com/life/fashion_style/2014/03/12/no_stubble_no_worry_babyfaced_hipsters_can_now_get_beard_transplants.html

  2. Barba in cauza e perfecta pentru ca este in parte pictata. http://wiwibloggs.com/2014/04/06/conchita-wurst-transgender/45930/#

  3. Posetele aka “murses” pentru barbati sunt un mare hit. Nu, nu vorbesc despre Jerry’s European carry-all. http://www.execdigital.com/fashion/man-bag-revolution—top-stars-sporting-luxury-murses

  4. In curand pe strazile dumneavoastra: meggings! What is that, you ask? Leggings for men. http://elitedaily.com/news/world/meggings-are-leggings-for-men-and-unfortunately-theyre-a-thing-now-photos/

 4. O comunitate care exacerbeaza homosexualitatea este un exemplu de comportament suicidar, isi pericliteaza perpetuarea.

  Vorba lui Plesu cand se dezvinovatea : precizez ca nu e ideea mea, ca n-am citit-o in Russia Today dar nici nu mai stiu unde. Jung?

 5. Mie ca femeie a inceput sa-mi fie cumva teama…pentru noi femeile , desigur .Desi s-au inventat o multime de jucarii nimic nu se compara cu…. un barbat. Avem nevoie de….. masculinitate incercati macar cativa dintre voi sa rezistati!!!!

 6. @the man
  doar o femeie cunoaste sentimentul de a te topi in bratele unui barbat….in bratele neepilate, puternice si fara manichiura, ale unui barbat.Speranta moare ultima.
  Sa auzim de bine!

 7. Sincer , acum , Eurovisionul s-a vrut circ si asta a fost . Barbatii inca sunt ok , cred eu , numai ca in spatele Conchitei , fara peruca si rochie , se ascunde de fapt un om extrem de confuz , care nici in viata de zi cu zi nu stie de ce parte e, in ce tabara joaca … Parerea mea e ca , din punct de vedere sentimental si sexual , e un dezastru . Dar e cool sa transformi toata tarasenia in ` al treilea gen` si apoi sa ceri drepturi si sa fii privilegiat pentru asta . Oamenii astia traiesc intr-un refuz continuu …

 8. Incepand cu pseudonimul – conchita wurst (conchita înseamna in spaniola pasarică; wurst = carnat în germană) si terminand cu aparitia scenică, totul a fost de un grotesc şi de un prost gust total. Ma mir doar ca austriecii au trimis asa ceva sa-i REPREZINTE la Şuşaneaovision.

 9. Back to the “Cosmopolitan forum”…
  Cum de bărbatul dă în mintea copilului şi băiatul se grăbeşte să devină un bărbat? Masculul român este un specimen care este pe lista de rarităţi şi protejat de tot ce poate manipula. Bărbatul român este acel monarh absolut, regele fără regină. Eu, cu mine şi cu mine însumi facem cam tot ce vrem şi restul trebuie să facă piruete în jurul nostru, să ameţească servindu-ne. Se poate să fie ceva genetic sau vreo suferinţă din strămoşi, chiar şi destinul, sunt multe din scuzele pe care le avem ca bărbaţi români. Cred ca ni s-a urcat la cap când am auzit cuvintele „bărbatul este capul familiei” şi restul corpului face cum vrea capul.