in Recomandări

O recomandare: Peaky Blinders

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
David Bowie și-a dorit ca muzica lui să facă parte din coloana sonoră a serialului. Ieri, dorința i s-a împlinit, post mortem.

MV5BMTQxODYzNTQzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTI2MDYwMDE@._V1_Peaky Blinders  e unul dintre cele mai bune seriale din acest moment. Cillian Murphy (îl știți din “28 Days Later…” și din “Inception”) joacă rolul unui șef de bandă care se luptă pentru supremație în lumea interlopă din Birmingham. Numele vine de la lamele pe care membrii bandei le ascundeau în cozoroacele șepcilor și pe care le foloseau în timpul încăierărilor.

Unul dintre atuurile lui Peaky Blinders – în afara imaginii excepționale, a scenariului foarte credibil și a jocului excelent al unor actori precum Murphy, Tom Hardy, Sam Neill, Paddy Considine, Helen McCrory – este coloana sonoră, unde veți regăsi piese de Arctic Monkeys, PJ Harvey, Kills. Melodia de generic îi aparține lui Nick Cave (Red Right Hand), iar Leonard Cohen a compus o piesă special pentru “Blinders”. 

David Bowie era un mare fan al serialului și, anul trecut, când Cillian Murphy l-a vizitat pe muzician și i-a dăruit acestuia șapca pe care a purtat-o în primele două sezoane, Bowie și-a exprimat dorința ca muzica lui să facă parte din coloana sonoră a serialului. Ca urmare, în episodul difuzat de BBC ieri, pe 2 iunie, poate fi auzită minunat de trista piesă “Lazarus” de pe ultimul album David Bowie, “Blackstar”.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.