in Gazeta Sporturilor

Din nou în gara noastră mică

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Problema nu-i numai că se termină Euro 2016, ci că mai e o lună până începe Olimpiada.

E interesant: o competiție – Euro 2016 – care începuse rușinos, sub pecetea luptelor de stradă între suporteri, cu rușii în rolul principal, englezii și francezii în cele secundare, a fost salvată treptat tot de către fani. 

Au fost delicioșii suporteri irlandezi, cărora se pare că nimic nu le poate strica bucuria, dar și vecinii lor din nord care au cântat „Will Grigg is on fire” încă o jumătate de oră după ce se terminase ultimul lor meci la Euro. A fost coloana de români mergând spre Parc des Princes pentru partida cu Elveția. Președintele Islandei, care a văzut partida între oamenii din tribună. Sau Gigi Buffon, care, la întoarcerea pe pământ italian, la aeroport, și-a îmbrățișat conaționalii peste gradene, de parcă doar fotbalul, după ce te transformă în zeu, te poate readuce în mijlocul alor tăi.

Ca suporteri români, suntem un fel de cosmonauți care au început manevrele de readaptare la atmosfera terestră. În curând, ne vom reîntoarce la fotbalul nostru, o gară mică unde opresc doar personalele. Nu știu dacă resimțiți deja trecerea: e ca atunci când mai ai două zile dintr-o vacanță lungă și frumoasă și trebuie să te întorci la serviciu. De la Ibrahimovici la Tudorie pe drumul cel mai scurt. Deja au reînceput știrile cu Șumudică, ce nesaț! În timp ce așteptăm semifinalele Euro 2016, într-un raport din Parlamentul European se vorbește de blaturile din România. Islandezii sunt așteptați acasă cu muzică de operă, iar pe același continent Becali declară “Negociez la mișto” despre două transferuri care sunt oricum inventate.

Dar există și știri simpatice, de ce să n-o zicem? E cea din Gazetă care anunță că «Un ex-stelist a lăsat fotbalul românesc pentru orașul în care s-a născut Santiago Bernabeu: “Condițiile sunt incredibile”». Cumva, trebuie să rămânem legați de fotbalul mare, așa cum se leagă manifestanții cu lanțuri de garduri. Deoarece, în prezent, cititorii au un deficit de atenție cultivat, pe majoritatea bănuiesc că alăturarea Steaua – Bernabeu îi face să creadă că, în sfârșit și după o luptă surdă, Real Madrid îl transferă pe Bogdan Stancu.

Dar nu. Știrea e ca bancurile de la Radio Erevan: toate detaliile sunt adevărate cât să nu fie false. În primul rând, “ex-stelistul” este un băiat de 25 de ani care a trecut un pic pe la echipa a doua a Stelei,  însă ultima oară a jucat pentru ACS Berceni, unde a reușit să marcheze un gol în 12 meciuri. Aflăm că orașul în care s-a născut Bernabeu s-ar numi Ontinyent, iar echipa sa evoluează în Liga a treia spaniolă. Din păcate, Bernabeu s-a născut la Almansa, la 50 de kilometri distanță.

Dar da, condițiile sunt incredibile. Ne întoarcem în lumea în care, pentru a exista, ceva trebuie să fie inventat.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Asta spune multe si despre modul in care inteleg unii pseudoziaristi sa-si faca treaba pentru care sunt platiti . Dar nu ei sunt principalii vinovati , cei care i-au angajat si care inca nu-i trimit la plimbare cu un sut direct in dos . Si bineinteles noi cititorii , consumatorii de click-uri .

  2. Ai perfecta dreptate,noi radem,doar ca fotbalul romanesc e un refugiu lucrativ pt tinere hahalere care altfel ar fi dat cu mopul (tot respectul pt oamenii de serviciu) si pt batrane canalii care ar fi adormit la tv la Real-Barca (ca oricum la alte meciuri nu se uita).

  3. e la fel de deprimant sa te intorci la idioti ca raheem sterling sau jose mourinho . e un sport cu prea multi bani jucat de imbecili si urmarit de imbecili dispusi sa plateasca enorm ca imbecilii care-l joaca sa devina si mai bogati spunind ca le pasa . nu m-ar mira deloc sa aflu ca gigi becali s-a indragostit pe bune de leo messi in celula aia.

  4. salut!
    le zici foarte bine .dar eu tot inclin sa cred ca gara aia n-are nici o vina ca e mica ,murdara si calcata doar de localnici.
    vinovat e impiegatul.care,normal,e si sef…

  5. AG: come on wales of course da ‘ fara ramsey la mijloc nu joaca nimic si singura speranta e de la williams sau collins la vreun corner . let’s wait and see but it’s painful to watch.