in Gazeta Sporturilor

În 2020 vom găzdui Jocurile Foamei

Nu, nu e proiectul șoselei care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, ci Viaductul Millau din sudul Franței. A fost construit în 3 ani

România devine un păianjen mort pe hartă: strivit de propria povară, își trage toate membrele dedesubt. Nu se mai face pod peste Dunăre la Brăila. (Ce vă trebuie pod, mă? Dacă bulgarii îl vor, să și-l plătească, dar voi înot nu puteți ajunge?). La fel cu autostrăzile și cu căile ferate. Mai repede ajungi din Sibiu în Râmnicu Vâlcea alergând cu o butelie în spate decât cu trenul. (Să le facă săracii de le folosesc! Noi avem avioane private).

Dacă punem mână de la mână, facem autostrăzile mai repede fără guvern. Unu-i inginer, altul are un prieten cu basculantă, iar turnători sunt peste tot. Seara, după servicii, venim două ore să dăm cu lopata, noaptea le păzim să nu fure premierii pietre de kilometraj.

Că mai încet nu se poate. Practic, în România se strică anual mai mulți centimetri de autostradă decât se fac. În ritmul acesta, putem să găzduim în 2020 mai degrabă Jocurile Foamei decât meciuri la Euro.

Știm în schimb când ar putea fi gata spitalul făcut de Primăria București: în 20 de ani. Procedura a fost demarată printr-o Ordonanță de Urgență :). Când se fură, OUG înseamnă „acum”, când se construiește înseamnă „ în 20 de ani”. Dar ce-s două decenii pe lângă venerabila vârstă a Universului? Gândiți-vă că acum 100 de ani România de-abia începea să existe. În acest moment, mai sunt maximum 10 până să dispară.

Până atunci, mai tragem puțin de noi. Mai o perfuzie cu apă chioară, mai un pioceanic.

Islandezii anunță că, după otrăvirea fostului agent rus, vor boicota politic Campionatul Mondial de fotbal. Ce papagali! Noi practicăm boicotul dintotdeauna, mai ales pe cel împotriva noastră. Să nu-ți trimiți politicienii la un turneu final poate oricine. Noi, de vreo 20 de ani, nu ne trimitem fotbaliștii. Politicienii noștri, în schimb, fiți siguri că se vor duce.

Nu se va face nici linia feroviară promisă dintre Gara de Nord și Aeroport, necesară în vederea organizării unor meciuri la Euro 2020. Nu se va face nici șosea. În loc, „vor fi puse scări rulante și se vor face o clădire și o copertină”, spune directorul CFR. În aceste cuvinte e strânsă toată tragicomedia de care e capabil poporul român.

Dar ce le trebuie tren fotbaliștilor? Sunt sportivi, ce naiba! Ar trebui să alerge de la aeroport până la stadion cu un subsecretar de stat în spate. Noi o facem de-atâția ani!

De s-ar juca totuși meciuri la Euro 2020 în România, când arbitrul ar da cu banul la începerea partidei, ar dispărea și ăla.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Cand a cazut comunismul si prima oara am auzit la TV ca Romania are nevoie de 50 de ani sa se refaca, le-am considerat nebuni pe cei de la TV american. Le credeam necunoscatori de neam romanesc ambitios, muncitor, calit la toate formele de viata, doritori de o tara mai ceva ca Elvetia ca bani s-a primit cu o mare gramada. Pariam ca nici 5 ani nu va trece si restul lumii va fi verde de gelozie cum arata tara plina de aur, diamante, petrol si restul minereurilor din munti. Credeam ca va trebui sa ma reinventez sa pot face fata schimbarilor, dar m-am inselat in 1994 cand am vazut in ce hal arata centrul capitalei. Totul arata ca dupa razboi, asta la 5 ani dupa eliberare!!! Numai darimaturi, caini, mizerie si foame ne era ca nu gasem nimic de cumparat, in piete se vindeau drujba ruseasaca, si toate obiectele din casa ce aveau oamenii se plombau ce ele pe Magheru, perdele din dantela crosetata, blanuri, posete, cristale, portelanuri si in loc de cartofi se vindea pamant cu balegar din care au fost scosi cartofii, cu lopata se punea pe cantar, asta in piata centrala pe straduta din spatele Intercontinental care mergea paralel cu Magheru.

  Am locuit in cladirea dinaintea Casei de Cultura Maghiara sau asa ceva era scris pe poarta, mai sus putin de Ambasada Americana. Trebuia sa schimb bani si era un hotel pe Ana Ipatescu pe colt, la etaj era biroul de schimb valutar sa nu fie atacati de tigani, dar aveam de asteptat mult ca fetele care lucrau intai se sexuiau cu clientii masculi pentru bani iar alti clienti ca mine cu 2 copiii, asteptam in podul cladirii, ca acolo era biroul langa spalatorie si in putoarea de clor si al cearceafurilor murdare petreceam timp valoros pret de cateva ore sa-mi vina randul la transactie. Mergand inapoi spre locuinta noastra de ONT, 25 de dolari americani pe zi de persoana, ne-a placut enorm, eram ca acasa primiti si asta a fost singura placere in vizita, doamna a fost sotia arhitectului care a construit cateva cladiri din jur si pe cea in care am locuit, era un apartament ultra comfortabil, vorbea putin engleza si se amuza cu copiii mei, a chemat pe nepoata din vacanta sa converseze in engleza ca-o trimitea la facultatea de Medicina sa devina ceva, de asta accepta anumiti turisti sa aibe suma de bani ceruta pentru a ajunge la Medical Rezidency in State.

  Nici eu n-am dorinta sa planific o vizita la Bucuresti, in westul europei am mai fost si in Ardeal de vreo 4 ori dar nimic nu ma mai atrage demult ca din cate mi-a spus lumea, atunci inca era “vreme de aur” … :(((

  S-a anuntat la TV ca la noi se va construi un stadion de fotbal european special ca nu este decat daca se schimba terenul, care merge pe roti la aerisit dupa fiecare meci sa fie udat iarba in natura sa creasca frumos!!! Pentru fiecare sport are teren mobil dupa necesitate, au aratat la TV cum se construia, era o noutate si aici, este acoperit dar se poate deschide tavanul, are un mini mall cu butiquri cu amintitri sportive si altele, localuri si cateva sute de cabine de toaleta de femei si de barbati.

  Petreci o zi intreaga acolo ca sint multe de vizitat si se demonstreaza nu stiu ce ca eu nu platesc pentru asa ceva!!! este o atractie turistica pe langa Acvariul din Scottsdale pentru o balena sau un peste urias in tot cazul in mijlocul desertului virgin, lumea era ingrozita ca se va fierbe pestele la vara in piscina la 50*C!!! ca desertul nu este pentru asa ceva dar era prea tarziu, groapa cat Grand Canyon era deja facut in apropierea muzeului instrumentelor muzicale, in caz ca se plictisesc vietuitoarele din apa.

  Mai nou Bill Gates isi construieste un orasel in Arizona unde se muta cu tot ce are mai bun pe pamant, o noua conceptie de asezare urbana este planificat si deja e in constructie de la Alimentara la Cimitir totul este inclus in plan!!! Firma lui pretioasa este adus in siguranta in caz ca se va cutremura sa nu fie fortat sa stagneze sau cine stie ce are de gand, sa mai cheltuie niste bani si pe care se va scrie numele lui pentru urmasii nostri, cine stie.

  Am urmarit si un video de 15 minute despre Bucuresti in anii ’80!!! :)))

  http://www.promotor.ro/masini-noi/news/video-mostenirea-lui-ceausescu-pentru-romanii-din-2080.-un-sfert-de-ora-sf-cu-traficul-din-1980-16436853