in Sfatul bătrânilor

Cele mai tari gaguri din filme

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Am crescut cu ele și pe multe le știm pe de rost. Totuși, dacă le revedem și după 20 de ani, ne fac în continuare să râdem. Gagurile sunt esența comediei și poezie în mișcare.

Iată favoritele mele:

10. William Shatner, „Airplane II” (1982). În anii ’80, „Airplane” a deschis seria noului val de comedii absurde, bazate pe gaguri. Când eram copii, ne dădeam în vânt după glumițele din aceste filme și ni le povesteam la nesfârșit. Poanta cu monitorul e printre cele mai bune.

9. Val Kilmer în „Top Secret” (1984). Gagul cu cizmele e nemuritor.

8. Leslie Nielsen în „Naked Gun” (1988). Bingo!

7. Frații Marx, scena oglinzii din “Duck Soup” (1933), o adevărată simfonie de gaguri. La 01:33 vedeți și de unde și-a luat Angus Young din AC/DC pașii din mișcarea de scenă.

6. Celentano, scena cu decapotabila din „Segni particolari, bellissimo” (1983). Bonus, gagul cu autobuzul.

5. Clooney, Nelson și Turturro în „O’Brother Where Art Thou?” (2000). O comedie subapreciată, după mine. Urcarea din mers în tren este inegalabilă.

4. Woody Allen violoncelist într-o orchestră în mișcare, în “Take the Money and Run” (1969).

3. Jeff Bridges în “The Big Lebowski”. Am văzut filmul la cinema Lira. La gagul cu scaunul și la cel cu cenușa eram pe jos de râs. Este ultima comedie de geniu pe care am văzut-o.

2. Chaplin, scena de box din “Luminile orașului” (1931). Chaplin a avut sute de gaguri, dar îl aleg pe acesta. Oricât de mult m-aș uita la el, încep instantaneu să râd. Nu s-a “tocit” niciun pic în cei 86 de ani care au trecut.

1. Buster Keaton a fost poetul suprem al gagului și al expresivității. Ne-a lăsat atâtea diamante, încât să alegi și doar zece ar fi o nedreptate, de aceea iată aici o scurtă analiză și un scurt curs de comedie vizuală.

Voi ce gaguri bune din filme vă amintiți?

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 Comments

 1. The Big Lebowski, scena cand arunca cenusa in ocean. Nu mai pot fi serioasa niciodata cand vad o scena in care se arunca cenusa cuiva dintr-o urna. Au fost atat de buni incat, pentru mine, o scena trista a fost transformata intr-una comica pentru totdeauna.

 2. Am impresia ca voi fi urecheat, ca astea nu-s chiar gaguri…insa nu ma pot gandi niciodata la umor, fara sa-mi amintesc de literalmente orice scena din Snatch-ul lui Guy Ritchie

 3. 1. Peter Sellers in “The Party”, scena in care personajul jucat de Claudine Longet canta la chitara, iar el asuda de zor, in ton cu versurile piesei si cu…nevoia lui fiziologica

  2. Jeff Daniels in “Dumb & Dumber”, scena cu numarul de telefon cerut politistei sub acoperire

  3. Gene Hackman in “Birdcage”, scena cu servirea supei de tomate in farfuriile cu desene XXX

  4. Peter Seller in “Revenge fo the Pink Panther”, scena din gym room, cu sacul de box si paralelele

  5. Pierre Richard in “La Chevre”, scena in care personajul sau este invitat sa ocupe orice scaun doreste din jurul mesei

 4. Unora le plce jazz-ul – comedia mea preferata. Aproape tot e un gag, dar in special scena din cada si scena de final.
  Petrecerea burlacilor cu Tom Hanks.
  O lume nebuna, nebuna, nebuna – in special scena de final, cind sint toti prin copaci, pe macarale…

 5. Foarte fain articolul, m-am amuzat teribil, in special la scena din Naked Gun cu Leslie Nielsen, unul dintre filmele mele preferate. Like