in Sfatul bătrânilor

Ce se va întâmpla în 2018

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Sunt programate, printre altele, studierea feței nevăzute a Lunii, apropierea maximă de Soare cu o navă, turismul spațial, scufundări de agrement spre epava Titanicului, testarea pe oameni a editării genetice.

Februarie (9 – 25). Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang va fi prima ediție albă la care se vor decerna mai mult de 100 de medalii de aur. La start se va afla și un echipaj feminin de bob din Nigeria, premieră pentru sportul din această țară. În același timp, Rusia nu va participa la aceste JO, din cauza suspendării dictate de IOC, dar sportivii ruși vor putea concura sub titulatura „atlet olimpic din  Rusia”.

Martie. Apropo: dacă Putin va câștiga din nou alegerile prezidențiale din Rusia, va deveni cel mai longeviv lider rus sau sovietic în funcție de la Stalin încoace.

În aceeași lună, India intenționează să trimită un vehicul de explorare pe Lună: Chandrayaan-2.

Aprilie (2). Va începe prima ediție a unui nou festival de film la Cannes, dedicat exclusiv serialelor TV. Vor fi prezentate 10 producții noi.

Mai. Lansarea sondei NASA InSight către Marte. Nunta prințului Harry cu americanca Meghan Markle.

O companie va începe organizarea de scufundări turistice pentru vizitarea epavei vasului Titanic.

Iunie-iulie. Cupa Mondială de fotbal din Rusia. Știu, nu ne-am calificat. Tocmai de-aia va fi tare.

Iulie (27). Marte va fi cel mai aproape de Pământ din 2003 încoace.

August. Sonda solară Parker se va putea apropia cel mai mult de Soare din istoria zborurilor cosmice, grație unui nou înveliș ce-i va permite să suporte temperaturi de 1.400 de grade Celsius.

 În Finlanda vor începe testările pe oameni pentru recent descoperitul vaccin împotriva diabetului de tip 1.

Europa și Japonia vor lansa sonda BepiColombo spre Mercur. Când va ajunge pe cea mai mică planetă din sistemul nostru solar, în toamna lui 2025, BepiColombo va avea de-a face cu temperaturi de peste 350 grade Celsius.

Chinezii vor explora, cu sonda Chang’e, fața nevăzută a Lunii.

Va începe sondarea părții superioare a învelișului terestru. Operațiunea va avea loc de pe un vas japonez, în Oceanul Pacific, unde acest strat e mai subțire, deasupra fiind “numai” 6 kilometri de scoarță și 4 kilometri de apă.

Misiunea NASA Osiris-Rex va ajunge pe asteroidul Bennu, va recolta probe și va începe înapoierea spre Pământ, care se va încheia în 2023.

Va începe turismul spațial. Elon Musk a anunțat că doi particulari – care vor plăti gras pentru acest privilegiu – vor călători în jurul Lunii cu o rachetă Falcon Heavy, după mai bine de un sfert de veac în care omul n-a mai fost pe satelitul natural al Terrei.

Va începe testarea pe oameni a metodelor editării genetice CRISPR. Prima boală vizată: talasemia.

Vor fi primele zboruri de linie spre Antarctica. Compania aeriană de stat a Argentinei, LADE, va organiza zboruri de 90 de minute spre cel mai sudic continent.

Este posibil ca mașinile fără șofer să înceapă să circule pe șosele mai mult decât într-un mod experimental.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. In Phoenix deja circulă mașini fără șofer, UBER nu numai pe șosele, pe free-way le-am vazut de mai multe ori insa iti spun sincer, inca n-as avea curaj sa ma aventuriez asa departe.

  Nu stiu daca se va materializa nunta lui Harry cu fiinta semi-alba ca deja e bad news pe langa toate cunoscute din CV-ul ei.

  Experientele cu ereditatea genetica suna extraordinar, macar am sti ce ne paste in viitor, sa ne ferim de acele sticle de vin sau coniac, sa fie loc mai mult pentru varza acra si lamaie.

  Va fi un an bun 2018 … La Multi Ani!

 2. Dumnezeu Domnul este în control!
  El cunoaște viitorul!
  Multe evenimente vor schimba ordinea cunoscută de noi.
  Să ne ajute Dumnezeu în Noul An!

 3. Sa nu uitam si de faptul ca India in 2018 lanseaza prima misiune spre Luna si tot in 2018 populatia planetei va ajunge la 7,6 miliarde!
  Un articol educativ foarte interesant!

 4. ………… şi toate acestea fără sprijinul “nepreţuit” al diverselor religii parcă menite să tâmpească minţile oamenilor.

 5. Sorry, m-a luat valul. Unele dintre evenimente se vor baza pe prezenţa trântorilor universali care vor oficia nunta unui alt trântor (recte prinţul hary) precum şi deschiderea oficială a CM din ţara cea mai nocivă de pe planetă (recte Rusia).