in Sfatul bătrânilor

O întâmplare la policlinică

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Eram zilele trecute la Policlinica Titan, să fac vizitele medicale pentru reînnoirea permisului. Așteptam în fața unui cabinet.

Două doamne în etate străjuiau intrarea, precum Scylla și Carybda. Păreau că așteaptă acolo de zeci de ani, răstimp în care dobândiseră Cunoașterea a tot ce exista în acel colț de lume. Cred că, de fapt, nici una nu mai dorea să intre cu problema respectivă la medic, cât să împrăștie celorlalți înțelepciunea deprinsă de-a lungul acestui amar de vreme. Nu se priveau: fiecare se uita înainte, spre peretele din față.

Știau totul. Se deschidea liftul și cineva scotea capul întrebând “Ce etaj e-aici?”, răspunsul venea prompt dinspre amândouă: “Trei”.  Întreba vreun rătăcit “Unde-i oftalmologia?”, era instantaneu direcționat către “în capătul culoarului, ultima ușă pe stânga”. Se plângea cineva de balonare și dureri în dreapta abdomenului, cele două recomandau ba un ceai de fenicul, ba o cură de ColonHelp.

La un moment dat apare o fată cu o trimitere pentru ecografie. “Bună ziua”, a zis, “pot să intru?”.

Doamna 1 (măsurând-o din cap până în picioare): Pe cine căutați?

Fata (se uită pe foaie): Pe doamna doctor Mureșan. Sunt programată la ecografie.

Doamna 2: Nu-i aici …

… (exact în același timp cu) …

Doamna 1: E-năuntru…

Au urmat două-trei secunde de tăcere înghețată. Pacea fragilă se terminase. Dacă până atunci nu-și aruncaseră nicio privire, s-au întors un pic una spre cealaltă, încet, ca niște guri de tun reglându-și cătarea.

Fata (nedumerită): E sau nu e?

Doamna 2 (pufnind): Dacă vă spun că-i la camera 313!? Face ecografii.

Doamna 1 (ușor revoltată): Cum să fie la 313? I-am auzit adineauri vocea dinăuntru.

Doamna 2: Nu, nu, Gabriela vorbea. Asistenta.

Doamna 1 (țâțâind din buze): Ei, asta-i bună! Știu foarte bine cum o cheamă pe asistentă. Vin aici de șase ani.   

Doamna 2 (iute): Iar eu de opt.

Doamna 1 (se mai întoarce un pic spre cealaltă, dar tot fără s-o privească direct): Adică eu mint? Dacă spun c-am auzit-o adineauri vorbind la telefon?

Doamna 2: Și cum? Io mint? Am văzut-o cu ochii mei cum a ieșit… Doamne iartă-mă … (își face o cruce).

Fata (își pierde răbdarea, intră pe prima ușă, apasă clanța cabinetului, apoi se întoarce): E încuiată. Mă duc la ecografii.

Doamna 2 (triumfătoare): Nu v-am spus io? Mergeți acolo. Dar ce-aveți?

Fata (în trecere): Nu știu. De-asta-mi fac ecografie.

Trec câteva secunde.

Doamna 1 (clătinând înțelept din cap): E-năuntru, stați liniștită.

Doamna 2 (surprinsă): Ei, e-năuntru, n-ați auzit că-i încuiată ușa? …

Doamna 1 (clătinând și mai abitir din cap): Nu vrea să mai deschidă, că vine la ea toți bolnavii închipuiți care n-are nimica.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 Comments

 1. vreau să verific cât de bine mă pricep la oameni, cea care deținea ADEVĂRUl e Carybda d-na din dreapta care-mi inspiră mie multă încredere.

 2. Luca • 17 aprilie 2019, 18:32

  Ma intreb , oare acesti procurori , nu am parinti , nu au copii , vecini ?! Cum justifica actiunile lor nesabuite sau facute la comanda politica ? Litoralul este “alb” pentru ca ei se ocupa de astfel de acuzatii de acest gen ? Doar intreb … Ca o comparatie , politistii se leaga de vanzatoarele octogenare de patrunjel , in timp ce vanzatorii de tigari netimbrate stau pe margine si fac glume … Felicitari tolo.ro !

  tindala • 17 aprilie 2019, 19:54

  @Constantin Vezi ca procurorii sunt considerati-de cei pe care ii enumeri tu-ca facand parte din “statul paralel”!Cine trebuie sa indrepte deficientele in acest caz,dupa parerea ta?

  Catalin Mihai • 17 aprilie 2019, 20:01

  Au inceput sa te supere d-nii procurori, d-nule Tolontan? Observ ca d-voastra vedeti abuzurile procurorilor doar cand pesedistii fac plangeri penale.

  Marius • 17 aprilie 2019, 20:56

  Bun, dar cine plateste? Dicot 1000000 (da, un milion) Esti prost si servil plateste D-na sa se adreseze justitiei sau CEDO Pentru ca astfel astfel de magarii se vor repeta Felicitari! Dl Tolontan si echipei sale

  17 Nentori Tirana • 17 aprilie 2019, 21:42

  Comentariul tău așteaptă moderare.

  De la o greseala trec toti – inclusiv Tolo – la generalizari. Suspect este ca Tolo trebuie sa stie, vede, lasa impresia ca citeste comentarii, dar tace milc ! Din pacate obligatia de transparenta nu exista, nici Tolo n-a publicat – ci un jurnalist Negrea ori asa ceva – ca a cistigat milioane, a reiesit cind i s-au cerut impozite. N-a stiut saracu, de unde ?, ca n-a studiat nimic. Apoi platit totul dintr-o data ca Gica P. De cind cer eu Primarii transparente ? Sint ? Pai cum sa mai furi atunci ? Transparenta e problema, trebuie s-o cerem, coruptia generalizata, sistemul intreg netransparent – banci ?, in parc, pina cind s-au facut afaceri cu valiza ? – a creat prea multi corupti, trebuie redus numarul alegind prioritati, nu Justitia e problema, Justitie avem. ————————– Din Tolo: Miticulescu a trimis trei „plingeri“. Plingeri e un termen poate intentionat gresit ales, Miticulescu a formulat probabil acuzatii grave, fara scrupule si raspundere caci miticu la ce pregatirea are – vezi doar mecla buna de pus la afumat ori de trimis ca delicatesa in China – putea spune si ca, dupa opinia lui, a fost afectata securitatea nationala, caci cine stie ce date a mai furat si cui a mai trimis hotul de date informatii secrete, poate chiar lui Soros si serviciilor straine ! – eu, daca as avea vre-o boala, asa as scrie. —————————- Ce vina au procurorii ? Ce vina au cei 4 cu pistoale, „alegici“ la pisici ? Decid ei ca trebuie sa-i scoale familia unei doamne la 6 dimineata ? Intra in obligatia lor sa cerceteze si sa acuze ? Vina ? Doar daca intrau in apartamentul vecin ! Este clar ca doamna – cu atitea probleme, luata pe sus la 6 diminineata – era in stare de soc si a recunoscut poate si ce n-a comis,a semnat orice, inteleg ca a ajuns la o intelegere ca sa se termine repede tot bilciul si sa poata pleca acasa. Surprinsi de marturisiri or fi fost poate si cei care o judecau. Superficialitate ! Eu vad un lant de circumstante nefericite, o exceptie, nu o regula – una astfel ca toti comentatorii sa ajunga la concluzi ca Justitia e varza, ca nu exista, unii ajung iar la Soros si „unul cu numele – o fi penibil ? – Werner“, la Lazar, un tontolan poate ajunge chiar la Institutii Ceausiste, fara sa-i doara capul !!! Nu-i clar ca e o greseala ? Un caz ! Unul singur descris ! De unde pina unde si cu ce logica ajungem sa generalizam ?

  nicu • 17 aprilie 2019, 22:04

  Nu cred, procurorii să facă așa ceva?Să ne fie clar, justiția este perfectă în România!

  Sfinte Sisoe! • 17 aprilie 2019, 22:59

  Noroc ca exista judecatori cu creier si sa ii tina Dumnezeu sanatosi!

  AndTahar • 17 aprilie 2019, 23:08

  Pai cine iese pe scarile judecatoriilor si tribunalelor si cere desființarea Sectiei de anchetare a magistratilor? Nu am vazut un judecător sau procuror participant la aceste actiuni sa ia atitudine in fata unor asemenea abuzuri.Cand oare vom avea o lege a raspunderii magistratilor?Ca sa incadrezi o asemenea fapta la divulgarea de informatii secrete e ceva absurd si sa mai fii si procuror la DIICOT….Poate il intrebati pe Horodniceanu de ce tot protesta la pe scari? Sau era nemultumit de colegii sai? Si se mai vrea si Procuror General. ***.

  Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor

  satanae • 18 aprilie 2019, 1:37

  Cred ca accentul ar trebui pus pe altceva. Nu stiu cit de bine redau autorii articolului ce s-a intimplat atunci, dar daca este adevarat ca femeia a semnat acord de recunoastere a vinovatiei fara sa fie in prezenta unui avocat, macar desemnat din oficiu, procurorii respectivi au calcat in picioare Codul de procedura penala. Nici macar invinuirile nu puteau sa i le citeasca, fara sa fie de fata un avocat. Asta nu este o neregula oarecare, pentru procurorii respectivi ar putea sa fie chiar o infractiune. Este bine ca judecatorii au respins cazul, dar ar fi trebuit sa sesizeze si Inspectia Judiciara, pentru ca totul a fost o bataie de joc de neimaginat. Si nu este vorba aici numai de vina procurorilor in cauza. Seful DIICOT este in egala masura vinovat daca respectiva a fost cercetata fara avocat si, sa nu uitam, DIICOT face parte din Parchetul General. Parca taica Lazar ne asigura ca organele au renuntat la naravurile vechi imediat dupa 1990. El ce pazea acolo, daca subalternii saltau oamenii din casa, ca pe vremea lui Ceausescu, si-i virau la zdup fara sa respecte nici o regula? E usor sa dam vina pe directorul Radio-ului, pe PSD, dar adevarul e ca respectivul doar a depus o plingere, ceea ce avea dreptul sa faca, in schimb n-a obligat pe nimeni sa ia in serios plingerea si dup-aia s-o salte pe femeie ca s-o sperie la Parchet, pentru ca nu era asistata de avocat, si s-o faca sa recunoasca tot ce voiau ei, exact cum faceau si pe vremea Securitatii. Pentru asta sint de vina organele de acolo, procurorii care au comis-o – si care se vede ca au fost avansati – si toti sefii lor, pina la procurorul general, inclusiv. Daca asa se face justitia in Romania, avem o mare problema si ca lucrurile merg rau se vede de foarte multa vreme, atita numai ca cei care tipa pe tema asta sint numai niste infractori cu putere, in timp ce restul ne imaginam ca, daca ne situam de partea cealalta, sintem de partea adevarului si dreptatii. Dupa cum se vede, sintem niste prosti cu totii.

  Mihai • 18 aprilie 2019, 7:32

  Ce procurori profesioniști erau pe timpul lui basescu. Nu-i așa tolontane?

  Ciprian • 18 aprilie 2019, 8:03

  În primul rând, felicitări doamnei Scraba pentru curajul de care a dat dovadă și rușine celor care ascund toate aceste matrapazlâcuri și, în egală măsură, procurorilor care s-au comportat precum haiducii, necunoscând legea sau ignorând-o cu bună-știință. da, din păcate, asta se întâmplă la aceste societăți ale statului, uitați-vă cum se întâmplă la TVR, situația fiind similară și la Radio România, unde, fără nicio rușine, sunt puși tot felul de trepăduși, nu pentru a desfășura un management eficient, ci pentru a sluji interesele unor politicieni fără scrupule. Uitați-vă ce se întâmplă în prezent, vi se pare că lucrurile s-au schimbat vreun pic? eu cred că nu, dimpotrivă, degradarea lor este și mai evidentă. Încotro ne îndreptăm domnule Tolontan?! eu cred că înspre ieșirea din UE, îndreptarea către Rusia și instaurarea unei dictaturi nord-coreene. celor ce nu ne convine, va trebui să ne luăm tălpășița și să o tăiem către alte zări. Îi de neiertat ceea ce i s-a întâmplat acestei doamne, domnia sa, cu toate argumentele din lume, poate discuta despre abuzurile la care a fost supusă, dar nu politicienii, vinovați de toate mizeriile petrecute în această țară. Se pare că nu ne putem îndrepta, nu dorim să ne civilizăm, nu tindem spre lumea civilizată, nu avem pretenția de-a deveni o țară în adevăratul sens al cuvântului, dorim să rămânem în mocirlă, în Evul Mediu și sub administrarea unora ce ne duc la pieire și nici într-un caz la mărire. ne merităm soarta… Respectele mele doamna GABRIELA SCRABA!

  Zagna • 18 aprilie 2019, 8:31

  Bine ca ne informati. Dar, vinovatii vor face la fel, vor abuza in continuare in interesul coruptilor…

  liviu • 18 aprilie 2019, 8:40

  Ce frumos este cand e una de-a voastra care a servit intereselor voastre .Procurori e rai , nu domnu tolontan? Goarna sereista de esti .Doar procurori anti-psd sunt buni .Mi-e scarba , rau …

Webmentions

 • mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (163) April 18, 2019

  […] O întâmplare la policlinică; […]

 • mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 162) April 18, 2019

  […] O întâmplare la policlinică […]