in Publicitate, Sfatul bătrânilor

Cei mai slabi sportivi din lume

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp
Le puteți spune “petarde” sau “căzături”, căci, într-adevăr, sunt caraghioși. Mulți dintre ei sunt însă adevărați eroi ai disciplinelor lor, plecând extrem de defavorizați în luptă. Fără ei, sportul n-ar fi atât de simpatic

1. Djemba Djemba – fotbal.Extraordinara poveste a camerunezului l-a făcut pe Sir Alex Ferguson să decidă că este achiziția cea mai slabă din istoria clubului Manchester United. În timpul meciurilor, suporterii strigau la el că e atât de slab, încât părinții i-au pus de două ori același nume.

Cel-mai-slab-schior-din-lume--Povestea-fascinanta-a-lui-Adrian-Solano--Video-

2. Adrian Solano – cross country. Cred că ați văzut câteva imagini cu Adrian Solano, schiorul de fond din Venezuela ce a fost vedeta zilelor trecute pe Internet. Aveți mai jos un filmuleț care acoperă mai mult din cariera lui.

Solano lucrează ca bucătar. Călătorind spre o tabără de antrenament din Suedia, a fost arestat de poliția franceză în Paris, care a considerat că nu poate exista o echipă venezueleană de schi, deghizarea perfectă pentru un infractor. Solano a intrat competiția de la care vedeți imagini, una de 10 kilometri fond desfășurată în Finlanda, fără să fi văzut vreodată zăpadă. A abandonat după 3,5 kilometri, pe care i-a parcurs în peste 13 minute.

Solano și-a mărturisit țelul suprem: să reprezinte Venezuela la Olimpiada din 2022.

3. Ali Dia – fotbal.Djemba nu e singurul fotbalist pe care-l deranja mingea. În luna noiembrie a anului 1996, senegalezul Ali Dia l-a convins pe Graeme Souness – pe atunci manager al formației Southampton – că este vărul fotbalistului liberian George Weah, câștigător al Balonului de Aur. Chiar i l-a dat la o dată telefon lui Souness pe “Weah”. Până atunci, Ali jucase în Franța, Germania și Anglia, în ligi de amatori. Dia a semnat un contract de o lună cu Southampton și a jucat într-o singură partidă, cu Leeds. L-a înlocuit pe marele Le Tissier în minutul 32, dar a fost atât de slab, încât Souness l-a scos în minutul 85.

Apoi, Weah l-a sunat pe Souness și i-a spus că nu-l cunoștea pe Dia, astfel încât acesta a fost concediat la jumătatea perioadei contractuale. Le Tissier spunea despre el că “alerga pe teren ca Bambi pe gheață, era jenant și să te uiți la el”.

4. Eric Moussambani – înot. Sportivul din Guineea Ecuatorială a participat la Olimpiada din 2000 grație unui wild-card acordat atlețlor din țările în curs de dezvoltare. La data concursului, el nu văzuse încă un bazin olimpic de 50 de metri și se antrenase în vederea JO în piscina de 12 metri a unui hotel, între orele 5 și 6 dimineața. A terminat seria într-un timp foarte slab (1:52:47) și era cât pe ce chiar să n-o termine, din cauza epuizării. Întrucât ceilalți doi înotători din serie luaseră starturi false, a concurat singur și a mers mai departe.

Patru ani mai târziu, deși înota aceeași distanță în mai puțin de 57 de secunde, Eric nu a putut lua parte la Olimpiadă, din cauza unei încurcături cu viza. În 2012, a fost numit antrenor al lotului de înot al țării sale.

5. Despre Eddie „The Eagle” Edwards (sărituri cu schiurile) și Perry McCarthy (Formula 1) am scris aici și aici.

6. Echipajul de bob al Jamaicăi. A fost ideea a doi impresari americani, care au convins un colonel în retragere să strângă câțiva militari pentru a concura la JO de iarnă de la Calgary din 1988. Cei patru au fost feblețea publicului și au primit sfaturi și echipament de concurs din partea adversarilor. Cu toate acestea, s-au răsturnat în timpul probei și au trecut linia de sosire pe picioare. Șase ani mai târziu, la Lillehammer, echipajul de bob al Jamaicăi obținea locul 14, înaintea unor țări precum SUA, Rusia, Australia și Franța.

Video aici.

7. Ali Ahmed Fazel – golf. La Jocurile Asiatice din Guangzhou (2010), afganul a terminat ultimul dintre cei 75 de participanți, cu 467 de lovituri, cu 194 mai multe decât câștigătorul probei.

8. Kwame Nkrumah-Acheampong – schi. La CM din 2007, schiorul ghanez a terminat slalomul uriaș la 1’17” în urma învingătorului (3’44”). „Leopardul zăpezilor” și-a reprezentat apoi țara la Olimpiada din Vancouver, unde s-a clasat penultimul dintre cei 54 de participanți care au ajuns la finiș (din 102 care au luat startul).

9. Jean-Pierre Roy – schi. Poreclit „Rasta Piquet”, haitianul de 47 de ani și-a reprezentat țara la Mondialele din 2011 de la Garmisch-Partenkirchen. Este singurul schior din Haiti și singurul membru al federației pe care a fondat-o pentru a veni în ajutorul victimelor cutremurului catastrofal care a avut loc acolo. „Schiez o săptămână pe an, în rest mă pregătesc în casă. Merg la Mondial cu două săptămâni de «zăpadă» în schiuri pentru a mă întrece cu sportivi care au 20 de ani de «zăpadă»”, a explicat Roy. A terminat ultimul – pe locul 99 – calificările, cu un timp cumulat de 3’10”58, cel mai bun fiind de 2’13”70.

10. Hamadou Djibo Issaka – canotaj. La recalificările pentru proba de 2.000 de metri de la JO 2012 din Londra, primul canotor olimpic din istoria Nigeriei a parcurs distanța respectivă în 8’39”66, cu aproape două minute mai mult decât cea mai bună performanță realizată în serii. Când mai avea 300 de metri până la finiș, rămas singur pe apă, announcer-ul a început să-l încurajeze: „Come one! You can do it”, în uralele publicului. „Nu am pic de tehnică, sunt doar puternic”, a declarat apoi Hamadou, care se apucase de vâslit cu numai trei luni în urmă.

Video aici.

Dacă mai știți exemple de sportivi catastrofali în evoluțiile lor – cu excepția fotbaliștilor români, pe care-i știe toată lumea :) – scrieți-i aici.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. @the_kop
    Lasa ca dupa reprezentatia cu Leicester, as face ca Becali si i-as da pe toti afara :))

    @AG

    pls sa nu-mi dai ban ca am ajuns sa transform toate sectiunile tale de comentarii in discutii despre reds :)

    • :))) stii cum baga lumea cliseul ala: nimeni nu se pricepe la a bagateliza si a face misto ca romanul de el insusi? ceea ce oricum e fals, pt ca orice britanic (inclusiv yankeu) e sef la asa ceva. dar eu zic ca nimeni nu o face mai bine decat cormoranii :)