in Sfatul bătrânilor

Vidul cu beculețe

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

În spatele Antenei 3, “dom’ profesor” are un laborator unde, o dată la câțiva ani, asamblează păpuși-președinte. Cum arată o păpușă-președinte? O lași pe spate, zice “mama”, o apleci în față, îi sar stelele de pe umeri.

Foto: Facebook

Vi-o amintiți pe Lia Roberts, din 2004? Acum a venit rândul Ramonei Ioana Bruynseels. Toate candidatele lui “dom’ profesor” au discurs de carton, zâmbet de plastic, prenume românesc și nume străin.

Nu știu dacă doamna Bruynseels crede în teoria Pământului plat, așa cum se vehiculează. Dar nu contează absolut deloc. După mine, pe chestiunea asta se face oricum prea mult tapaj, căci e ceva foarte simplu:

Cei care cred că Pământul e sferic au creierul sferic.

Cei care cred că Pamântul e plat îl au plat.

Problema e când un candidat la președinție susține ferm și candid că ar trebui să facem manevre militare cu Rusia, de vreme ce ambele țări sunt parte din NATO. Mai mult, a doua zi după rostirea acestei inepții încă e în cursă.

E ca și cum te-ai prezenta, mut fiind, la preselecția pentru Vocea României.

Dar să vă spun de ce nu s-a retras doamna Bruynseels: pentru votanții ei nu contează ce crede și ce gândește. Poate spune orice prostie, pentru ei e important să sclipească.

Dacă ați urmărit reportajele ei de promovare de la știrile A3, prezentatorii precizau mereu cu un surâs complice: “În vizita de la …, Ramona Ioana Bruynseels a fost însoțită de robotul Transformers”. În filmare, însă, ce să vezi? Nicio filmare cu robotul respectiv. Nici măcar o secundă.

De ce? În primul rând, până și cei de la Antena 3 și-au dat seama cât de penibile erau secvențele. “Robotul” – de fapt, un om îmbrăcat într-un robot -, învăluit în vuiet de sirenă, încărcat cu stroboscoape, îi strângea ca la bâlci în jurul lui pe copii (ceea ce ar fi fost perfect OK, dacă ar fi fost o manifestare dedicată copiilor). În acest timp, părinții erau însă abordați să semneze adeziuni politice.

Căci mai e un motiv, mult mai important, pentru care A3 n-a dat aceste secvențe. Nu-i numai circ: asta înseamnă să te folosești de copii în campania electorală. Ceea ce e mult mai periculos.

Peste cinci ani, candidata Antena 3 se va numi Domnica Filofteia Schnautzerberg și va fi convinsă că avem graniță comună cu planeta Venus. Va umbla cu un rucsac zburător prin sate, însoțită de o găină în stare să spună “bună ziua” în franceză.

Iar oamenii se vor strânge ca la circ în jurul ei și-o vor vota.

Sursă: Facebook

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.