in Sfatul bătrânilor

Cumpărașu

Așa văd eu alegerile care urmează. Cum nu mă pricep la politică, nu mă voi referi la ce promit candidații, ci doar la cum apar ei pe afișe.

Imaginați-vă că, într-o dimineață, după o noapte în care n-ați prea dormit, prindeți un lift în care a urcat doar un bărbat, pe care n-ați apucat să-l vedeți prea bine. La un moment dat, prin dreptul etajului 3, tipul se întoarce și vă privește țintă, precum domnul din imaginea de mai jos.

Nu-i așa că vă treziți brusc la viață?

Sursa foto: Facebook

Starea pe care mi-o dă acest afiș depinde totuși foarte mult de momentul în care-l privesc. Dimineața, cum ziceam, are efectul a trei cafele tari. Seara însă, parcă mi se face milă. Îmi pare mai degrabă figura copilului care a venit cu mingea la terenul de fotbal, dar băieții mai mari i-au confiscat-o și nu l-au băgat și pe el, măcar în poartă.

Iar el ar zice ceva, dar îi e frică să nu-și ia și vreo palmă.

Așa că strânge, săracu’, strânge din sfinctere până simte că i se umflă capul.

În termeni de imagine, un lucru e cert: când ești expresiv ca un semafor nefuncțional, măcar nu privi țintă!

Îmi place și acea siglă superbă, cu AC, unde nu știu dacă ați remarcat, curba roșie care unește A-ul și C-ul reproduce perfect linia frezei, foarte la modă pe vremea lui Napoleon.

Domnul AC a gândit și o campanie isteață de ad-uri pe Facebook, care începe astfel: “Mă găsești la mine pe pagină și o să fiu lângă tine unde nu te aștepți și când nu te aștepți”. Brrrr! Mi se pare un text potrivit doar dacă-ți place să porți parpalac peste pielea goală și să te dezvelești brusc în fața liceenelor.

 

Îmi place însă foarte mult sloganul ales, demn de un om care vrea să unească o țară în jurul său. “Ori noi, ori ei”. Cred că a ezitat totuși îndelung. Mai erau variante bune: “Decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa”, “Să-i umplem de sânge!” și “Moarte celorlalți!”.

Totuși, nu se înțelege prea bine ceva. Care “noi”? Noi, cei cu priviri fixe? Noi, cei fără de rușine? Noi, cei care ne cățărăm pe cadavrul unei fete de 16 ani?

UPDATE: omul s-a luat de piept și cu limba engleză :)

Despre cum să predai la facultate fără să ai bacalaureat, aici.

Notă: acesta e un pamflet; tratați-l ca atare și mergeți la vot.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Frate… eu l-am remarcat pe acest cretin de mai mulți ani. Nu pricepeam ce are el de zis așa important încît să apară pe la televizor oricînd era de dat cu părerea. Mie mi se părea, și mi se pare în continuare, ușor retardat, cu foarte puține aptitudini sociale.

Webmentions

  • mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 185) September 30, 2019

    […] Cumpărașu; […]